La Zona Esportiva Ricard Ginebreda acaba l’última fase d’obres amb la inauguració del gimnàs i el rocòdrom. Gimnastes i escaladors celebren les instal·lacions, tot i arribar un any tard.

La gimnàstica i l’escalada ja s’han instal·lat a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, que aquest dissabte ha inaugurat el gimnàs i el rocòdrom. Aquest pas suposa la finalització de la tercera i última fase de les obres de remodelació d’aquesta instal·lació, que des de fa més de cinc anys s’ha anat reconvertint en zona esportiva per etapes i incorporant esports diversos.
Els nous espais suposen diversos salts qualitatius per a gimnàstica i escalada, que fins ara es practicaven en zones que havien quedat petites. El Club Gimnàs Molins de Rei utilitzava una nau a Can Rabella de 400 metres quadrats, i la secció d’escalada del Centre Excursionista Molins de Rei (CEM) disposava de 35 metres quadrats al poliesportiu municipal, que compartia amb altres esports. Amb el canvi d’emplaçament, la gimnàstica tindrà un espai de 600 metres quadrats i l’escalada un rocòdrom de gairebé 70 metres quadrats.
“Aquestes instal·lacions són un luxe”, deia la directora tècnica del Club Gimnàs Molins, Sebas Gómez, aquest dissabte en valorar la instal·lació i destacava que s’ha construït seguint els criteris de l’entitat. Per fer els exercicis els calia un espai de 35 metres de llargada i d’uns 7 metres d’alçada, i la instal·lació els compleix.
A partir d’ara podran fer mortals i altres pràctiques més complicades en una instal·lació que destaca pel tipus de terra: “Ara tindrem fossat i un terra de competició que ens permetrà millorar com a equip”. De fet, Gómez no descarta que amb el nou espai la gimnàstica artística pugui arribar a accedir a la Lliga Iberdrola en un parell d’anys.
La responsable tècnica també creu que el nou gimnàs permetrà fer créixer l’equip, que ara compta amb 140 nenes. Segons explica, un dels problemes que tenien fins ara és que les nenes més grans deixaven el club en arribar a certa edat perquè les instal·lacions antigues no els permetien progressar. “Les nenes més grans ja no hauran de marxar i també podrem comptar amb més nenes del barri del Canal”, destacava Gómez, que espera que la nova ubicació també els permeti acostar la gimnàstica artística a aquesta zona del municipi.
“Un dels cinc millors rocòdroms de Catalunya”
Des del CEM també subratllaven que el nou rocòdrom permetrà enfortir l’escalada a la localitat. Primer, disposar d’espai propi els permetrà ampliar l’horari d’obertura i fer que els diumenges també s’hi pugui accedir. A més, farà possible que els escaladors puguin explorar nivells de dificultat nous.
“Hi ha dos metres de tram de sostre”, subratllava el president de l’entitat excursionista, Llorenç de Diego. De fet, a parer seu aquest és el valor afegit de la nova instal·lació, que defineix com “un dels cinc millors rocòdroms de Catalunya”. En total, l’espai fa 8 metres d’alçada, disposa de 800 preses i té més sistemes de desplom que l’anterior.

“Projecte de ciutat”
Segons les últimes previsions, la tercera i última fase d’obres hauria d’haver d’estar enllestida fa un any. Un retard que s’atribueix a problemes d’execució de l’empresa constructora. Tot i així, tant esportistes com polítics treuen ferro a l’any d’espera i en celebren el resultat: “Ha millorat les expectatives que teníem”, destacava el president del CEM.
En paraules de l’alcalde, Xavi Paz, ha estat “un projecte de ciutat” capitanejat per diferents equips de govern. Per això, en el seu discurs també ha agraït la tasca dels exalcaldes Joan Ramon Casals i Ramon Sànchez, que també han estat presents en la inauguració.
Paz també ha posat en valor la paciència que han tingut les entitats, sense les quals el projecte no hauria estat possible. “Fa vuit anys en aquest indret no hi havia res i ara hem passat de tenir un barri del Canal amb un camp de futbol a disposar d’una gran instal·lació esportiva a la zona”, ha remarcat el socialista.
La tercera fase d’obres ha suposat una superfície d’urbanització de 2.093 metres quadrats. A banda de construir el gimnàs i el rocòdrom, també s’ha aprofitat per ampliar les graderies del camp de futbol de l’Atlètic Incresa i per crear una zona d’aparcament amb capacitat per a una cinquantena de cotxes, i que està ubicada on abans hi havia els vestidors del CER Incresa, coneguts per la seva forma de torre.
En xifres, l’actuació ha comportat una inversió d’uns 1,7 milions d’euros. L’Ajuntament hi ha aportat 1,3 milions i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hi ha destinat 400.000 euros.

Més comentat 2