La Festa Major de Sant Miquel tindrà una cançó pròpia. El pregó ara serà una crida a la festivitat. El final de festes estarà protagonitzat per un castell de focs després de diverses experiències que no van acabar de convèncer. Els molinencs podran gaudir d’una vuitantena d’activitats durant els 10 dies de festes.
Dues són les principals novetats de la Festa Major de Sant Miquel de l’any 2023. En primer terme, s’ha creat una nova cançó amb motiu de la gran festa de Molins de Rei. D’altra banda, el pregó es veurà substituït per un acte anomenat la Crida. Ara bé, ja fa anys que els pregons no tenen un format tradicional. Tot plegat s’allargarà entre el pròxim divendres 22 de setembre i l’1 d’octubre.
La cançó, amb el títol ‘És Festa Major!, ha estat composta per Sandra Morera i Raúl Giménez amb la col·laboració d’Eloi Canyelles, tots tres membres del grup musical molinenc RockTàmbuls. En una roda de premsa de presentació de Sant Miquel, Eloi Canyelles ha expressat davant els assistents que la idea era crear una melodia “que recordés a tothom que és Festa Major”, tot afegint que “creiem que ho hem aconseguit”. Durant aquesta setmana, segons ha explicat la regidora de Cultura, Ainoa García, la cançó arribarà a tots els centres educatius del municipi “perquè els més petits puguin aprendre la lletra i cantar-la durant totes les festes”.
Crida a la Festa Major
El pregó de festes es transforma en ‘La Crida a la Festa Major’, un espectacle que té com a eix central la cultura popular molinenca i que comptarà amb la participació de diverses entitats del municipi i dels Miquels. ‘La Crida’ donarà el tret de sortida a la Festa Major aquest divendres a dos quarts de nou a la plaça de l’Ajuntament. En aquest sentit l’alcalde, Xavi Paz, ha volgut explicar que amb aquest nou format es vol posar en valor “la feina de les entitats, així com la cultura popular molinenca, que serà l’eix central de les festes d’enguany”.
Amb un impuls indiscutible de les entitats en l’organització, els molinencs podran gaudir d’una graella d’activitats durant els 10 dies que dura la festa, com ara activitats de foc, concerts, sessions de cinema, ballades de gegants o la Trobada de Cervesers Artesans. Tot plegat es pot consultar al programa oficial.
La Festa Major finalitzarà l’1 d’octubre amb un espectacle de focs artificials per així “tancar la Festa Major amb un acte tradicional”, ha afegit Paz. Aixó suposa un canvi respecte a les últimes edicions, on s’ha intentat apostar per diferents tipus de tancaments, en alguns casos aixecant certa polèmica.
Per altra banda, l’edifici consistorial també comptarà amb una decoració especial per les festes de Sant Miquel. Els balcons de l’Ajuntament i dues de les finestres estaran guarnits amb uns domassos de color verd que contrasten així amb els colors groc i vermell de la façana.
Punts liles i servei de bus sota demanda
Per garantir la seguretat durant les nits de Festa Major, l’Ajuntament instal·larà a la plaça de la Llibertat un punt lila els dies 28, 29 i 30 de setembre des de les 19 hores de la tarda fins a la finalització dels concerts. D’aquesta manera es pretén prevenir els casos de violència contra les dones i també ajudar i informar a totes aquelles persones que hagin pogut ser víctimes d’una agressió masclista o lgtbifòbica.
En la mateixa línia, durant les nits de festa, també es tornarà a implantar el servei de bus sota demanda. En aquest cas, el servei és dirigit principalment a dones i menors d’edat i les persones que vulguin utilitzar aquest servei hauran de dir al conductor on van i on volen baixar i el conductor serà qui decideixi quin és el lloc més segur per aturar-se.
Pressupost similar a l’any passat
El pressupost final de la Festa Major d’enguany ha estat d’uns 140.000 euros després que al mes de juliol s’aprovés un suplement de crèdit específic per ampliar el pressupost d’aquesta. Amb això, la Festa Major compta amb un pressupost similar al de l’any anterior.