L’entorn de la plaça estarà enllestit aquest mes de desembre i un cop estigui finalitzat començaran els treballs de pavimentació i instal·lació de l’enllumenament. Les dificultats, però, s’estan trobant en la plantació de la vegetació a causa de l’estat de preemergència per sequera.
Les obres del parc Pont de la Cadena comencen a veure la llum després de gairebé 10 mesos de treball. Les obres, que es van iniciar el mes de març, tenien una durada inicial prevista de set mesos malgrat que el consistori ja va avisar inicialment que es podrien allargar, ja que el termini final estaria subjecte als requisits tècnics. En un principi, però, es va estimar que amb aquestes possibles dificultats, l’obra podria finalitzar aquest mes de desembre, però, finalment, a causa de l’aparició d’un col·lector a la plaça, que no es tenia identificat, l’obertura s’allargarà a finals del primer trimestre del 2024.
Segons ha informat l’Ajuntament, actualment les obres han tornat a avançar amb normalitat i està previst que l’entorn de la plaça quedi finalitzat aquest mes de desembre. De fet, a hores d’ara ja s’estan duent a terme les feines de millora del carrer del Canal de la Infanta i s’està instal·lant l’estructura de la pèrgola. Un cop finalitzi la remodelació de l’entorn, començaran els treballs de pavimentació, col·locació de l’enllumenat del parc i la instal·lació de plaques solars que permetran donar servei a diversos equipaments públics.
Els treballs de millora, que s’estan duent a terme per l’empresa constructora Hercal, tenien un cost inicial de 2,06 milions d’euros, dels quals 1,5 milions són finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Dificultats en la plantació de la vegetació
Les obres del parc Pont de la Cadena tenien previst convertir la plaça en un gran bosc urbà que fes de connexió entre el barri del Canal i el Centre Vila. De fet, estava previst que als actuals 70 arbres i les palmeres, s’hi sumessin 80 arbres més i unes 2.000 plantes arbustives. Amb la situació de sequera actual, però, tant l’Ajuntament com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estan estudiant com revertir la situació.
El projecte inicial contemplava una vegetació amb diferents espècies mediterrànies amb requisits hídrics molt reduïts, precisament per tenir cura de l’aigua i preservar l’espai especialment en moments de sequera. La situació de preemergència per sequera actual, en canvi, està generant dubtes sobre el reg i, per tant, si es poden fer les plantacions previstes al parc. En aquest sentit, actualment l’Ajuntament i l’AMB estan estudiant si plantar una part de la vegetació prevista, la seva totalitat o esperar que es reverteixi la situació de sequera.
Curiositats de Molins de Rei , una d’elles, és la Radio Municipal FM 91,2 de que depen 100% del Pressupost municipal i de la regiduria alcaldia , que porta ja 43 anys , desde la Castellana … que va a cegues, sense index d’audiencia, i ara, recentment no es sintonitza desde els apareills de radio dels cotxes, i no ha dit res.
Un dels progames que tindria que tindre molt d’interes de temes locals, son les tertulies del matí a les 9.15 al programa Bon dia, però el director s’apresura en desviar les critiques al Ajuntament
Temes tractars aquest setmana del 11 al 17
dilluns : informe PISA, guerra Gaza, LGBT, paseig de Gracia
dimarts : PISA, mobils a l’escola, combustibles fósils
dimecres : com es fabriquen els turrons, aigua als equipaments esportius.
dijous : aigua, pessebres, preus elevats, raps de acuicultura ?
divendres : Sota la pergola del Parc Pont de la Cadena hi haurà un bar ? , sols un tertulia ho sabia….
Tot , tot temes locals ….