Tots els partits polítics han votat a favor d'”instar el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia”. També s’ha aprovat donar legitimitat al resultat de l’1-O, tot i que una part del PSC, Molins Camina i ICV s’hi han oposat.

Molins de Rei rebutja la “suspensió de l’autonomia” que implica l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Així ho han acordat tots els partits polítics amb representació al municipi en un ple extraordinari que tenia com a únic punt de l’ordre del dia l’adhesió a una moció en aquest sentit, com estan fent nombrosos municipis.
Sota la mirada d’un públic que ha desbordat la sala de plens, CDC, PSC, CUP, ERC, Molins Camina i ICV-MES han votat a favor de “condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions”. El regidor no adscrit, que a les eleccions es va presentar amb Ciutadans, no ha assistit al ple.
També han reclamat que s’aturi la “suspensió de l’autonomia” que “ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”. El clam s’adreçava, concretament, al “govern espanyol i els partits que li donen suport”, i que el text assenyala: PP, PSOE i Ciutadans. El PSC Molins de Rei plasmava així d’una manera pràctica la seva voluntat de desmarcar-se del PSOE enmig de la crisi de govern local que ha portat CDC a voler trencar el pacte amb ells.

Suport a la declaració d’independència
Tot i el consens en defensa de l’autonomia, la votació també ha estat font de discrepàncies. Malgrat ser una moció en rebuig de l’article 155, el primer punt de la moció dóna validesa al resultat de l’1-O. Era un text elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de forma genèrica perquè els ajuntaments s’hi sumin.
El punt de la discòrdia és gairebé idèntic a un text que ja es va aprovar en el ple de fa tres setmanes. Manifesta el “suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat”. A la pràctica, com que hi va haver més vots pel Sí que pel No, els legitima per proclamar la independència.
El PSC, Molins Camina (Podemos i altres formacions) i ICV han demanat votar aquest punt per separat per poder-lo rebutjar. S’ha aprovat igualment, amb els vots de CDC, CUP, ERC i el regidor del PSC Pep Puiggarí, que va ocupar el número 2 de la llista com a independent. Els altres tres socialistes han votat en contra, igual que Molins Camina i ICV. En total, 13 vots a favor i 6 en contra.
Sense consens

Els tres partits han criticat que no s’hagin pogut fer canvis. El portaveu socialista i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha lamentat que CDC, CUP i ERC “no han acceptat ni tan sols que es poguessin fer esmenes ni presentar altres mocions”. Paz els ha acusat de “no donar l’oportunitat de trobar punts d’acord”. “Si desitjaven fer un posicionament conjunt hi havia una altra manera per arribar-hi”, ha afirmat.
Ana Aroca, de Molins Camina, ha anat més enllà, parlant d’una “dinàmica de mocions més encaminada a dibuixar futurs blocs de govern que a buscar amplis consensos de rebuig a l’actuació estatal”.
L’alcalde i portaveu de CDC, Joan Ramon Casals, ha argumentat que la moció “s’està presentant a més de 700 ajuntaments sense tocar ni una coma perquè aixi ho demanen l’AMI i l’ACM” i ha defensat que “ja s’ha permès la votació separada perquè tothom pugui reflectir la seva opinió”.

“Dictadura” de PP, PSOE i C’s
L’alcalde també ha anunciat: “en aquest Ajuntament ens trobaran frontalment davant l’estat autoritari i la dictadura que el PP, el PSOE i C’s estan imposant al nostre país”. A més, ha assegurat que el consistori estarà “al costat” de les institucions catalanes en la posada en marxa de la independència i perquè “l’estat dictatorial no s’imposi al nostre país ni a la nostra vila”.
D’altra banda, la CUP ha demanat al PSC Molins de Rei que trenqui amb el PSOE. “Si no ho fan, sentint-ho molt, considerarem que creuen que s’ha d’aplicar el 155”, ha sentenciat Carles Ros.
Jordi, com a bon periodista que ets, hauries d’haver justificat per què el regidor no adscrit no va assistir-hi…! Fes-ho i justifica’l, si us plau. Gràcies.
Digues, també, que el regidor Sr. Josep Raventós TAMPOC no va assistir al Ple.
Juan Ramón, alcalde,
Reza por que el hombre con la fregona en la cabeza haga una de estas dos cosas:
Convoque elecciones autonómicas.
Proclame la independencia y que el mundo es plano, él solito, sin que tengas que plasmar tu voto y/o firma.
Porque una cosa es ponerse estupendo en un pleno municipal y otra la realidad de los hechos.
Ya sabes: En el parlamento, con tu firma y/o voto en algo ilegal te juegas, (como mínimo), tu
patrimonio, tu inhabilitación, (y a ver qué haces si casi toda tu vida profesional has estado viviendo de la mama mandurria publica) y en el peor de los escenarios alguien te tendrá que llevar tabaco al talego….
Si es que…… Estos William Wallace de salón no da pá mas..
Esto ya huele a GAME OVER…