L’obra del director es converteix en l’eix principal de l’esdeveniment cinematogràfic, el qual també dedica un llibre i tota una exposició inèdita a la seva figura.

D’Estats Units a Molins de Rei. El director de cinema Brian de Palma s’ha convertit en la columna vertebral de la nova edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. De fet, no només gira al seu voltant la programació prevista per la gran pantalla, sinó que a la seva figura també s’ha dedicat una exposició a Ca n’Ametller i un llibre escrit per especialistes en la seva obra. Tot un pasen y vean abans que el cinematògraf comenci a projectar Carrie o El fantasma del Paraíso a La Peni.
Una exposició única
Encara que pugui resultar sorprenent, l’exposició De Palma vs De Palma és la primera que es dedica al mític director a Espanya. Segons explica el seu comissari, Albert Galera, la mostra “és una recopilació de material del col·leccionista privat més important del món sobre el director”. Elements que, assegura, han sigut escollits de forma acurada al llarg d’un any per mostrar-los al públic per primera vegada i mitjançant l’ordre que ha establert el comissari. Un fil conductor que, com no podia ser d’una altra manera, fa referència a un concepte propi del cineasta: el desdoblament.
La mostra recull des de cartells originals de pel·lícules, passant per vinils de les bandes sonores originals i abraçant fins a figures dels seus protagonistes, entre d’altres. Tot un concentrat dividit en sales que, a parer de Galera, resulta una “oportunitat excepcional i única per poder accedir a l’obra fascinant d’aquest director i a la vegada contagiar aquesta màgia que suposa el col·leccionisme cinematogràfic”.

El tercer llibre del festival
Més enllà de l’exposició, l’organització del festival també ha presentat aquest dimecres el tercer llibre del festival. Un volum que analitza al director americà des de tots els angles a través dels principals crítics i experts en la seva obra. En aquest sentit, l’assaig es divideix en tota una sèrie de capítols que van des de l’ús de la pantalla partida duta a terme com a “art suprem” fins a les confusions d’identitat dels seus personatges o el paper que ha jugat Alfred Hitchcock en la seva obra. Tot un exemplar que tal com assenyala Galera, “ha de servir per obrir la gana de veure cinema, reflexionar i generar opinions”.