L’esport de Molins de Rei ha vist com les competicions s’han hagut d’ajornar durant 15 dies més a causa del coronavirus. Les noves restriccions inclouen no poder realitzar entrenaments i el tancament de les instal·lacions esportives.

La decisió del Govern de la Generalitat d’ajornar les competicions no professionals d’àmbit català durant quinze dies més ha tornat a afectar a les entitats esportives molinenques. A més de no poder competir els caps de setmana, a partir d’ara tampoc podran entrenar-se entre setmana, fet que provocarà un autèntic cop a la salut dels clubs.
Fins ara, el fet de poder seguir exercitant-se era l’únic punt positiu que les entitats de Molins de Rei veien en tota aquesta situació. Ara, al no poder organitzar sessions preparatòries, els clubs no podran seguir cobrant les quotes als socis, o almenys, no de la mateixa manera. El president del CFS Molins 99, Daniel Santamaría, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que “el club fa temps que va apostar per la professionalització, pel que hi ha gent amb contracte que hi treballa, i amb respecte a la qual haurem de prendre una decisió. Si no generes ingressos, tens un gran problema.”
El cas del club de futbol sala és diferent, perquè el sènior masculí A sí que segueix competint, pel que han de continuar entrenant-se, i el pavelló de La Sínia només obre per aquest equip. Aquest fet té una vessant negativa, i és que genera despeses, les quals no es poden afrontar si es redueixen o eliminen les quotes als socis. “Hem d’acabar de decidir què fer, perquè la diferència amb el mes de març és que aleshores es va aturar tot, pel que no es generaven despeses i vam poder aguantar… Però una segona vegada no ens ho podem permetre per molt sanejat que estigui el club“, sentencia Santamaria.
Les noves restriccions són “un toc de mort” pel sector
És el que fa uns dies expressava Gerard Esteve, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, en una entrevista a Catalunya Ràdio: “És un toc de mort absolut al sector.” Esteve assegurava que aquesta crisi afectarà a un 50% dels clubs catalans, que no podran suportar la situació a nivell econòmic, “i és injust perquè s’ha demostrat que l’esport és segur.” El tant per cent de contagis no ha superat en cap moment el 5% en tot Catalunya, un llindar molt inferior al de les escoles, per això el president de la UFEC veu el tancament com una “situació catastròfica.”
La unió de federacions ha creat un manifest, al qual alguns clubs de Molins de Rei s’hi han adherit, com és el cas del Club Esportiu Molins de Rei. Aquest manifest detalla que “l’esport és un servei essencial, i que incideix directament en la millora de la salut, l’educació i la formació.” L’entitat molinenca coincideix amb el fet que aquesta situació, a la llarga, portarà conseqüències no només econòmiques sinó també socials.

Els esportistes es veuran afectats a nivell físic i social
A nivell físic, els esportistes també quedaran afectats aquests dies per no poder entrenar-se a nivell col·lectiu. Xavi Aros, fisioterapeuta i entrenador del sènior femení del CE Molins de Rei, explica a aquest mitjà que “si només són dues setmanes, treballarem tàcticament a través de recolzament virtual perquè mantinguin els conceptes frescos; i a nivell físic hauran d’exercitar-se individualment per no perdre l’estat de forma.” Tot i això, assegura que serà complicat reprendre la competició a nivell físic un cop passi el temps d’aturada sense realitzar una mena de pretemporada abans.
De tota manera, les entitats esportives molinenques no són gaire optimistes davant d’aquestes noves restriccions. La majoria opina que l’aturada s’allargarà fins al punt d’haver de cancel·lar de nou les competicions no professionals, almenys, fins a finals de desembre. Tot i que desitgen que la situació millori per poder tornar a fer esport en equip.