La Plataforma d’Afectats per la Residència ha exigit als grups municipals que es posicionessin sobre la construcció de la futura residència i han criticat la dificultat per accedir als regidors. El govern municipal ha assegurat que hi ha un compromís ferm, tot i que la Generalitat encara no hagi signat l’addenda en la qual es comprometen a finançar les places públiques de la llar d’avis.

Una quinzena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM) han assistit al ple municipal del mes de setembre per reivindicar la construcció de la nova residència d’avis i han reclamat el posicionament dels grups municipals. També criticat la falta d’accés dels regidors: “És molt difícil parlar amb vosaltres”, ha lamentat la Judit Herrera, membre de la PARM.
Han recordat que reivindiquen des de fa anys la construcció de la nova residència: “La gent gran estem aquí lluitant i molta gent s’ha quedat pel camí. Fins i tot, en temps de la pandèmia es va morir molta gent esperant aquesta residència”.
El govern municipal confia en l’acord amb la Generalitat
En aquest sentit, els partits polítics han reafirmat el seu compromís amb la construcció de la residència i els membres de l’equip de govern, l’alcalde Xavi Paz i el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, han recordat que l’Ajuntament resta a l’espera de la signatura de l’addenda per part de la Generalitat.
Tot i això, asseguren que l’acord en què la Generalitat es compromet a finançar les 50 places públiques de la residència està tancat: “No hi ha pendent cap reunió per decidir res més del que s’ha de decidir. Vam quedar que ens seguiríem reunint, però no per qüestionar aquesta situació”, ha garantit Paz.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, assegura que van comunicar a la Generalitat el “greuge” que patia Molins de Rei respecte d’altres municipis i assegura que el compromís amb la Generalitat “és ferm”. A més, ha posat sobre la taula l’opció d’optar a fons europeus per finançar la construcció de l’edifici, que segons el que es va acordar, és a càrrec del govern municipal. “No s’entendria que aquesta legislatura no acabés amb un compromís ferm d’haver desenvolupat tot el projecte executiu i possiblement haver començat la licitació”, ha assegurat Sánchez.
L’oposició aposta per un servei públic
Els partits de l’oposició, Esquerra Republicana (ERC), la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Molins Camina Podem i Molins en Comú, han reafirmat també la seva posició clarament favorable a la construcció de la residència però han reclamat la necessitat d’un sistema de gestió públic. Tant els comuns com ERC, han assegurat que és una qüestió que han comunicat als representants del seu partit, que ho treballaran a les corresponents comissions de representants. Així mateix, el grup municipal de la CUP ha posat sobre la taula la necessitat d’un “servei d’atenció domiciliària no precari”.