Dins de les activitats programades a la Festa Major 2011, el Museu Municipal amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal van realitzar un itinerari centrat en la història d’alguns carrers de la vila per apropar el coneixement de la història de Molins de Rei de manera distreta.

Coincidint amb la Festa Major, en el marc de les jornades Europees de Patrimoni 2011 i dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, el passat dimarts 27 de setembre es realitzà un itinerari històric, el número 2 de la Col·lecció Itineraris a l’Abast, pel centre de Molins de Rei amb el tema La història d’alguns carrers de la vila.
En aquest itinerari s’explicava els diferents noms que han tingut els carrers pels que es passava en el decurs dels anys i el motius de l’elecció dels mateixos, els canvis que han sofert en diverses ocasions, la història i característiques d’alguns dels edificis singulars pels que s’anava passant en el traçat de l’itinerari, anècdotes i curiositats.
El punt de trobada i d’inici va ser la Plaça de Catalunya, es va començar per informar sobre la història de la Plaça de Catalunya, i va seguir pel Racó de la Margarita Xirgu, carrer de Ponent, carrer de Rafael de Casanova, Plaça de Pompeu Fabra, carrer del Molí, Passeig del Terraplè, carrer de Josep Cariteu, carrer de Rubió i Ors, carrer del Foment, carrer del Doctor Barraquer, Plaça del Mercat, carrer de Miquel Tort, Plaça de la Creu, carrer del Carril, carrer Major, carrer Balmes, carrer Ignasi Iglesias, carrer dels Boters i, finalment, al Racó dels Gegants, on els assistents van gaudir d’una copa de cava com a punt i final de l’activitat.
Els participants a la passejada -una setantena de persones-, mentre sentien les explicacions de la història dels carrers van poder veure imatges antigues dels mateixos. Alguns d’ells resultaven irreconeixibles avui en dia.

Als que no hi vam poder anar, ens podríeu explicar quines són aquestes històries?
Y a mi, me podría alguien explicar , a parte de la subvención anual que recibe el Museu , ¿que significa esta historia del pago de un sueldo y despacho en Ametller a cargo de los presupuestos del Ayuntamiento , y cuantos años lo llevan pagando, y de qué parido político fue la idea de esta lapa ?