Per segon any consecutiu el govern municipal (PSC – CiU) aprova els pressupostos gràcies al suport del PP. Els populars demanen a canvi una millora en la seguretat ciutadana, petició que ja van expressar l’any passat. L’oposició critica la falta d’un Pla d’Acció Municipal i el manteniment de l’àrea de DIPEL.

El segon pressupost de la sociovergència molinenca es va resoldre amb un final gairebé calcat al primer, aprovat gràcies al suport de l’únic regidor del PP, Emilio Ramos, que es torna a fer fort a l’Ajuntament de Molins de Rei. Aquest any, però, els populars es van abstenir en la votació i no hi va haver foto prèvia. Les condicions són similars, una millora en la seguretat ciutadana, requisit que ja va posar Ramos l’any passat.
Tot i el vot en contra dels principals partits de l’oposició, els membres del govern municipal es van donar per satisfets del resultat dels pressupostos. “Hem presentat els millors pressupostos possibles en el context que tenim” va afirmar l’alcalde, Xavi Paz (PSC), en el transcurs del debat pressupostari realitzat durant el ple municipal del mes de novembre. El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va qualificar el pressupost com a “molt bo” remarcant que “les prestacions socials no es baixen”. Per la seva banda, el regidor de Finances, Fernando Espinosa (PSC) va reclamar “responsabilitat” a l’oposició, però les seves paraules no van ser suficients per convèncer a ningú més que a Emilio Ramos, que ja venia convençut de la seva abstenció abans d’escoltar-lo.
El Pla d’Acció Municipal, punt de controvèrsia
La elaboració d’un PAM (Pla d’Acció Municipal) va ser un dels reclams més importants que van fer els diferents partits de l’oposició. Aquest document, que recull les accions més importants que ha de fer un govern durant una legislatura, va ser reclamat per Iniciativa per Molins de Rei, Esquerres per Molins de Rei i la CUP. Fonts del govern han indicat a aquesta redacció que fer un PAM en un context econòmic de crisi econòmica, on les inversions brillen per la seva absència, “no te gaire sentit”. A més, asseguren, que la majoria de municipis “no estan fent PAM” en aquesta situació.
El portaveu ecosocialista, Ivan Arcas, va afirmar que la no realització d’un PAM significa que el govern municipal “no té un rumb definit i no sap cap a on va”. Segons Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, “no hi han objectius clars”. El republicà va explicar una sèrie de propostes per al pressupost amb acompanyades d’una presentació en PowerPoint i després de veure com eren refusades una per una va assegurar al seu Twitter personal que “un govern que no accepta propostes no pot demanar responsabilitat a l’oposició”.
Espinosa va contestar a aquestes acusacions afirmant que el govern municipal “té dos fulls de ruta: l’acord de governabilitat i les propostes del Consell de seguiment de la crisi”. El primer d’aquests documents es va fer públic a principis de legislatura i Viu Molins de Rei ha tingut ofereix l’accés complet al segon, l’Acord per la Cohesió Social, l’Ocupació i la Reactivació Econòmica a Molins de Rei 2012-2015.
Ivan Arcas va criticar el poc pes d’aquestes propostes en el pressupost municipal fent públic, a través de les xarxes socials, el document que recull les partides pressupostàries que donen resposta a les crides del Consell de seguiment de la crisi.
El govern rebutja eliminar DIPEL
L’altre proposta en la qual van coincidir els principals partits de l’oposició va ser l’eliminació de l’àrea de DIPEL (Desenvolupament i Promoció Estratègica Local) per la següent redistribució dels seus treballadors en altres àrees del consistori. La CUP va ser especialment dura amb el govern en aquest punt i el seu portaveu, Àlex Maymó, va assegurar que era “absolutament necessària una reducció de l’estructura política de l’Ajuntament”. Dies més tard, l’esquerra independentista va fer públic un vídeo on qualificaven DIPEL com una àrea supèrflua.
El president de DIPEL, Joaquim Martí (CiU), va assegurar que “és una àrea referent per als pobles del voltant” afirmant “que algunes poblacions l’han decidit copiar”. Tot i això, dos dels partits que van apostar per la creació d’aquesta àrea durant l’anterior legislatura, ICV i ERC, assumeixen ara “l’error” i també reclamen la seva eliminació al no considerar-la innecessària.
Ara crearan la regidoria de “carajillos” del barri del canal?
YA VENDREIS A PEDIR VOTOS AL BARRI DEL CANAL… SIEMPRE HUMILLANDO Y CASTIGANDO…SOIS VOSOTROS LOS QUE ODIABAIS LA DICTADURA??? PUES ESTAS DANDO BUEN EJEMPLO DE LO QUE ES LA DICTADURA CON ESE TIPO DE COMENTARIOS. MUY DESAFORTUNADO. QUE CONSTE QUE NO SOY VECINA DEL BARRI DEL CANAL, PERO TENGO EDUCACIÓN CON EL PUEBLO.
Que li preguntin als veïns del bar on el regidor del PP es passa les nits de l’estiu molestant amb crits i unes cerveses de més. Els vots no es demanen, es guanyen amb propostes, amb ideologia i sortint al carrer amb totes les lluïtes socials com fem molts altres ( desnonaments, reforma laboral, retallades al CAP )- Que jo sàpiga aquest senyor del PP no ha estat a cap de les reivindicacions ni motilitzacions que han afectat als veïns del barri del Canal. Nosaltres sí. Salut Olga !!
Que li preguntin als veïns del bar on el regidor del PP es passa les nits de l’estiu molestant amb crits i unes cerveses de més. Els vots no es demanen, es guanyen amb propostes, amb ideologia i sortint al carrer amb totes les lluïtes socials com fem molts altres ( desnonaments, reforma laboral, retallades al CAP )- Que jo sàpiga aquest senyor del PP no ha estat a cap de les reivindicacions ni motilitzacions que han afectat als veïns del barri del Canal. Nosaltres sí. Precisament el regidor del PP a Molins de Rei és el representant d’un partit que retalla drets laborals, educatius i sanitaris als veïns del barri del Canal. Quan votis recorda quí és quí i quí defensa els privilegis dels bancs i dels rics ( com aquí ho fa CiU ). Qui “humilla y castiga” la població del barri del canal és la gent de CiU i el PP. Salut Olga !!