La nova llei d’educació promoguda pel govern del Partit Popular, la LOMCE, compta amb el rebuig de tots els partits polítics al ple municipal excepte el propi PP, que es va abstenir en la votació de la moció. La CUP i ICV equiparen les polítiques educatives de la Generalitat amb les del govern espanyol mentre que CiU i ERC es centren en el debat de la llengua.

Molins de Rei s’oposa a la LOMCE. La Llei Organica per la Millora de la Qualitat Educativa, també titllada per alguns com ‘ley de Orden y Mando de la Conferencia Episcopal’ ha causat molta polèmica i reticències a tot l’Estat. Ara, l’Ajuntament, la majoria del plenari i la comunitat educativa ha mostrat també el seu rebuig a aplicar-la a Molins de Rei. De fet, ha estat el Consell Escolar Municipal, format per les AMPA, mestres i centres educatius, que ha elaborat un text conjunt, llegit al ple municipal del passat mes de març pel regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC) i aprovat per una clara majoria, amb l’única abstenció del PP. D’aquesta manera, el consistori es compromet a demanar la retirada de la llei, però a més, s’ha establert que l’Ajuntament “donarà suport a les accions de desobediència a la LOMCE que tinguin lloc a Molins de Rei”, sempre i quan siguin de manera pacífica.
El primer tinent d’alcalde socialista va titllar d’“inacceptable” la nova llei del ministre Wert ja que “proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora i inútil”. I és que, el nou text del PP, que ja s’ha començat a aplicar a alguns cursos, preveu introduir molts més exàmens i revàlides, fer menys partícips les famílies del model de gestió de les escoles, recupera l’obligatorietat de l’ensenyament religió i combat la immersió lingüística en català, situant-la com una assignatura específica. Per tot això, les escoles i l’assemblea groga de Molins de Rei ja han mostrat el seu desacord contra la LOMCE amb la moció ja aprovada, però també amb una manifestació massiva i una xerrada sobre la llei.
Un dels punts que compta amb més rebuig pel que fa la LOMCE és que, segons Paz, “obre la porta a la privatització dels centres públics”. En aquest sentit, des d’Iniciativa per Molins de Rei Mercè Ferrer va voler deixar clar que “els principis de la LOMCE no disten gaire dels principi de la conselleria”, fent referència a les polítiques que està duent a terme el departament d’Irene Rigau a la Generalitat governada per CiU. Roger Castillo, portaveu de la CUP, va explicar que tant el PP com CiU comparteixen “una idea neoliberal consevadora” que s’aplica al model educatiu i va lamentar el rebuig del ple municipal a la ILP en favor de l’educació pública.

Tant CiU com ERC no van voler tractar aquest tema. Ambdós grups es van dedicar a parlar del model lingüístic a les escoles. El regidor d’Infància i Joventut, Esteve Altozano (CiU) va considerar la LOMCE com un “atac i insult”, fent referència al caràcter unificador del text que “ens treu el que ens fa diferents, la cultura catalana”. Per la seva part, Sílvia Guillén d’Esquerra va recalcar que l’objectiu del PP no és altre que “imposar una visió castellana i centralista del món”. El nou ordenament legal posa “en greu perill la cohesió social”, segons la líder republicana.
En comptes de mostrar-se totalment partidari de la LOMCE, Emilio Ramos, l’únic regidor del PP al ple local, va abstenir-se de la votació en una justificació que va passar de puntetes per tots els possibles arguments. Des d’estar “totalment d’acord amb la moció” a atacar els partits per “culpar a Wert de tots els seus problemes” fins a demanar el consens en matèria educativa “d’una punyetera vegada”. “S’han d’unir tots els partits i fer una llei que duri 20 anys” va demanar Ramos.