Tot i no fer-ho quan han format govern municipal, CiU i PSC anuncien projectes basats en la participació ciutadana de cara a la pròxima legislatura. Els convergents volen sotmetre els grans projectes a consulta i els socialistes volen invertir 150.000 euros anuals a idees decidides per participació.

Durant els quatre anys del seu govern, la sociovergència molinenca no s’ha caracteritzat precisament per tenir en compte l’opinió de la ciutadania per elaborar els seus principals projectes. Per exemple, el nou Pati del Palau o la nova biblioteca Pau Vila s’estan tirant endavant sense haver consultat als molinencs sobre aquestes qüestions tot i les demandes de l’oposició d’esquerres.
Una altra de les queixes de l’oposició al llarg d’aquest anys ha estat que les sessions informatives sobre els pressupostos municipals es fessin abans de la seva aprovació, i no després com s’ha fet durant tota la legislatura. CiU i PSC han impulsat, això sí, un òrgan que escolta l’opinió de diferents entitats com el Consell de Seguiment de la Crisi, un aplicatiu mòbil que implica als ciutadans en la millora de la conservació de la via pública i ha disminuït el temps de resposta al ciutadà.
En campanya electoral, però, sembla que els partits del govern comencen a mirar amb altres ulls la participació. CiU ha presentat un seguit de mesures que volen decidir mitjançant la participació i fins i tot vol sotmetre una de les reformes més importants que presenten, la de les avingudes Barcelona i València, a una consulta ciutadana.

Per la seva banda, el candidat socialista a l’alcaldia, Xavi Paz, ha anunciat en roda de premsa que vol que “150.000 euros del pressupost anual siguin decidits mitjançant processos de participació”. Paz ha continuat afirmant que creu adient “revisar el pla de participació del 2007” per poder impulsar “més experiències com el MOU!”.
A més, per primera vegada, els socialista ha deixat la porta oberta a que les sessions informatives sobre els pressupostos municipals es puguin fer “abans d’aprovar-los” i no pas després, com s’ha fet fins ara.
Oficina d’Atenció Ciutadana i ROM
D’altra banda, Paz ha recordat un dels projectes planificats durant aquesta legislatura però que encara no s’han pogut fer realitat: la nova Oficina d’Atenció Ciutadana, en la qual coincideixen amb CiU. Volen “centralitzar tota l’atenció al ciutadà” als baixos de l’edifici de pisos tutelats que hi ha al carrer Rafael Casanova, just al davant del Pati del Palau. Amb aquest millora, els veïns tindrien tots els serveis del consistori en una sola localització, fent molt més còmode el seu ús.
A més, des del PSC es vol utilitzar la pròxima legislatura per aprovar un Reglament Orgànic Municipal (ROM) després de “36 anys sense fer-se”. Aquesta figura regularia el funcionament dels plens municipals,els òrgans de decisió del govern o la participació dels partits de l’oposició, entre altres coses.
“A buensa horas mangas verdes” , “lagrimas de cocodrilo” . Siempre estamos igual con esos de CIU y
PSC con el tot i no fer-ho quan han
format govern municipal, i ara anuncien
projectes basats en la participació ciutadana de cara a la pròxima legislatura, siempre con rin-tin-tin de que ara els
convergents volen sotmetre els grans projectes a consulta i els socialistes
volen invertir 150.000 euros anuals, que no son suyos, en idees decidides per
participació.
Durant els 4 anys de govern, els de CIU y PSC amb un total despreci a la ciutadanía, no s’ha caracteritzat per tenir en
compte l’opinió de la ciutadania per elaborar els seus principals projectes. Per exemple, el aparcament sbterrani o
no a el nou Pati del Palau o la ampliación
de l’actual o una nova biblioteca Pau Vila i que de
forma feixista i autoritaria s’estan tirant endavant sense haver consultat als
molinencs sobre aquestes qüestions amb el concubinat de l’oposició d’esquerres, aixis com que les sessions informatives sobre
els pressupostos municipals es fessin abans de la seva aprovació, i no després
com s’ha fet fins ara. CiU i PSC han impulsat, el Consell de Seguiment de la Crisi de dudosa
eficacia, un
aplicatiu mòbil que implica als ciutadans en la millora de la conservació de la
via pública y que no pueden participar los ciudadanos que no
tengan whatssap i
más dudas sobre el temps de resposta al ciutadà, distraiéndonos con su clásica palabreria barata, de que la eficiencia la conseguirían en “centralitzar tota l’atenció al ciutadà” als baixos de l’edifici de pisos
tutelats que hi ha al carrer Rafael Casanova, just al davant del Pati del Palau, Pues.. para muestra un botón : un familiar
cercano, que paga religiosamente sus
impuestos municipales IBI, IC; vado,.. , me ha mostrado una instancia
2014010433 del 7-10-2014 sin responder, reclamada con otra 2015004444 el
19-03-2015 y aún sin respuesta , También presentó una instancia de queja sobre
el exceso del tiempo de espera “desayuno largo” en la oficina de instancias, con fecha 19-03-2015 , y que la
funcionaria , por vergüenza , selló pero no puso etiqueta ni destino de la regiduria
(papelera), También sin respuesta.