El govern municipal tira endavant els contractes de neteja de la via pública i recollida de residus i el de neteja d’equipaments sense passar per la comissió d’estudi sobre la municipalització i incorporant de forma sobrevinguda els dos expedients a l’últim ple municipal, fet que no agrada a la majoria de l’oposició.

El govern municipal format per CDC i PSC va incorporar com a punts sobrevinguts al ple municipal del mes de juliol dos temes d’importància: el contracte mixt de neteja de la via pública i recollida de residus i el contracte de neteja d’equipaments municipals. Aquestes formes de fer van crear malestar entre la majoria de les forces de l’oposició.
Tant és així que, de forma inèdita en aquesta legislatura, els grups municipals de la CUP, ERC i Molins Camina van fer arribar un comunicat conjunt als mitjans de comunicació abans del debat. En el text és queixaven que s’arribava a aquesta situació per “la incapacitat del govern municipal de tramitar administrativament aquests serveis en el termini corresponent, donat que ambdós es trobaven en situació de pròrroga per un període prolongat”. Incidien en que la tramitació de punt sobrevingut no era “justificada” perquè “no és acceptable posar com a punts sobrevinguts dos contractes caducats i amb pròrrogues tan longeves com aquests dos”, segons ells.
D’altra banda, denunciaven que la comissió d’estudi dels contractes municipals creada al març encara no havia estat convocada i, per tant, aquests dos contractes no s’havien analitzat per aquest organisme. En aquest sentit, el regidor d’Espai Públic i Manteniment, Miguel Zaragoza (PSC), va defensar que ja s’havia avisat que aquests dos contractes no podrien passar per la recentment creada comissió donada la urgència de la seva tramitació. Aquest organisme havia d’estudiar, en cada cas, quin és el model més adient per cada servei municipal, si l’externalització o la municipalització
Segons aquests partits, la intenció de la sociovergència amb aquesta manera de fer és “eliminar el debat i donar continuïtat al model privatitzador, especialment greu en el cas del contracte de neteja d’equipaments municipals, i sense cap mena de respecte pels grups municipals que no formen part del govern”. La postura de la CUP, ERC i Molins Camina expressada durant el comunicat també va ser defensada al ple municipal, on finalment es van debatre i aprovar els dos serveis gràcies a la majoria absoluta del govern municipal.
Bueno, eso de PDC i PSC que van incorporar com a punts sobrevinguts al ple municipal del mes de juliol : el contracte mixt de neteja de la via pública i recollida de residus i el contracte de neteja d’equipaments municipals , se puede considerar como una “metedura de pata” pero no aún como una “metedura de mano” , por mucho que aquestes formes de torpeza intencionada crease malestar entre les forces de la inexistente oposició municipal de els grups municipals de la CUP, ERC i MC, excepte ICV .. De una metedura de pata intencionada, se llega tarde o temprano a una metedura de mano, con la incapacitat manifiesta del actual equip de govern municipal de tramitar administrativament els serveis de basures i netejes en el termini corresponent, i haver provocat intencionadament la situació de pròrroga en període prolongat, i después deprisa y corriendo y en pleno verano… iniciar un punt sobrevingut , máxime cuando la comissió d’estudi dels contractes municipals creada al mes de març no havia estat convocada , luego las disculpas habituales y repetitivas de la inoperància de siempre, del regidor d’Espai Públic i Manteniment, Miguel Zaragoza (PSC), que aquests dos contractes no podrien passar per la comissió, y que todo , y ahora, después de 6 años de gobierno, todo tiene urgència.
Lo malo de todo ello és que nos quieran hacer convencer a la ciudadanía, que esta torpeza en la gestíón municipal , sea una intención del PSC + PDC de donar continuïtat al model privatitzador dels serveis municipals, i especialment greu, en el cas del contracte de neteja de menor complejidad e importancia cómo la d’equipaments municipals (ajuntament, col•legits, biblioteca, G.U. , asilo, etc. ), que la oposició ha dejando de lado al “primo mayor de Zumosol” más complejo que son las basuras, cuando en realidad PSC´+PDC , sus regidores sólo tienen interés en una cosa : En cobrar a final de mes , i els grups municipals que no formen part del govern amb els 380 €/barba/mes també, Al parecer ICV-Molins , o no se entera o está ya de vacaciones vitalicias…
Lo malo és que Podemos-Molins no hayan planteado lo de la alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena, que ha empezado a analizar la situación de la limpieza de escuelas, que el tema de la limpieza, sean cooperativas de madres las que se encarguen de este servicio en los colegios. Deben estar ocupados ( y dopados de sueldos) en cargos de confianza en Pallejá ….
Sr. Closa, un par de aclaraciones:
* Sobre su comentario “deben estar ocupados (y dopados de sueldos) en cargos de confianza en Pallejà” supongo que lo dice por mi. Pero permítame que le saque de su error: desde el 18 de abril trabajo en el Ajuntament de Pallejà con un contrato laboral de duración determinada por sustitución de una baja por embarazo y posterior maternidad, de auxiliar administrativo, y con un sueldo bruto anual de 21600 euros, trabajo al cual accedí después de quedar primera en un concurso-oposición cuyos resultados puede usted consultar en la web del consistorio. Como también puede consultar mis resultados en las oposiciones para entrar en la bolsa de trabajo de los ayuntamientos de Cervelló, Sabadell, Rubí o Terrassa, de los Consells Comarcals del Vallès Occidental i Baix Llobregat, o de la Diputació de Barcelona.
* Sobre nuestras propuestas, ya lo dije en el pleno y lo vuelvo a decir: no participaremos en debates en los que se pretendan alcanzar acuerdos que consideramos nulos de pleno derecho al haberse saltado el gobierno municipal el procedimiento establecido. Por este motivo, hemos presentado recurso de reposición contra la aprobación de los dos procesos de contratación que comenta el artículo, por no haber tenido acceso las regidoras y regidores a los expedientes completos hasta el mismo día del pleno (faltando, por ejemplo, documentos tan importantes como los informes de la secretaria y del interventor accidental). No vamos a permitir que se gobierne este ayuntamiento como si de un chiringuito de la sociovergencia se tratara.