La directora de To Kyma. Rescate en el mar Egeo i autora del llibre Lesbos a cor obert, Arantza Diez, visita la Federació Obrera convidada pel col·lectiu Molins de Rei Acull per explicar les claus del drama dels refugiats a Europa.

És complicat comprendre la realitat sense persones que, trepitjant el terreny, la interpreten. Per això va ser interessant la xerrada que va fer la periodista Arantza Diez a la Federació Obrera el passat 3 de novembre sobre la situació dels refugiats en el seu camí cap a Europa, un dels drames més punyents dels últims mesos.
Convidada pel col·lectiu Molins de Rei Acull, la co-directora del documental To Kyma. Rescate en el mar Egeo i autora del llibre Lesbos a cor obert va denunciar les situacions que pateixen, dia a dia, persones que fugen del seu país amb la única intenció de poder tenir un futur digne.
“La situació no és nova però segueix sent molt cruel”, va advertir Diez al principi de la seva conferència, on va parlar dels interessos, les màfies que trafiquen amb les persones i les polítiques no humanitàries que està aplicant la Unió Europea. “El tràfic de persones comença a ser més lucratiu que el d’armes o drogues”, va indicar la periodista.
Tot i que segons ella “si els camps de refugiats s’estan dignificant és gràcies al treball dels voluntaris”, també va denunciar les traves que les organitzacions humanitàries es troben per treballar “salvant vides“, sobretot en alta mar.
El pròxim acte de Molins de Rei Acull serà el pròxim dimecres 9 de novembre al local de Fòrum XXI – El Llaç, organitzat conjuntament amb el grup local d’Amnistia Internacional i amb la presència dels fotoperiodistes Raül Clemente, que darrerament ha exposat a la Federació Obrera, i Xavi Herrero.