Ja està en marxa l’onzena edició del projecte MOU! EL CUL!, un procés de pressupostos participatius en què els joves d’entre 14 i 30 anys podran engegar els seus projectes amb una dotació de 9.000 euros.

Els molinencs d’entre 14 i 30 anys són cridats a dir la seva en l’onzena edició de MOU! EL CUL!, un projecte de pressupostos participatius engegat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei. Els joves disposaran de 9.000 euros que podran utilitzar per donar vida als seus projectes o per dur a terme les activitats que més desitgin.
Una tercera part d’aquest pressupost anirà destinat a projectes d’anteriors edicions que han tingut molta acceptació i que es podran tornar a presentar. Els altres 6.000 euros seran per a projectes nous. Les propostes, d’altra banda, es poden presentar del 21 de febrer al 23 de març, i els projectes escollits veuran la llum del 6 d’abril al 31 de desembre de 2020.
La Comissió de Seguiment, integrada per representants de les entitats i tècnics de la regidoria de Joventut, serà l’encarregada de valorar les propostes presentades al procés de selecció. A més, també hauran d’assessorar els joves sobre els aspectes més tècnics del procés, faran un seguiment dels projectes i una posterior avaluació.
Més sales d’estudi i espais per a congressos
L’alcalde Xavi Paz ha assistit a l’acte de presentació i ha exposat dos projectes que han de veure la llum aviat i que, tot i que no formen part dels pressupostos participatius de joventut, sí que poden ser d’interès pels joves. En primer lloc, ha explicat que l’edifici annex a la biblioteca el Molí, l’anomenat Mòdul C, s’equiparà perquè pugui conformar un espai per a aules d’estudi i per realitzar exposicions.
D’altra banda, la planta baixa de la biblioteca també s’adequarà perquè constitueixi “un espai diàfan i firal”, on es puguin dur a terme “congressos i actes de gran format”.
Tanmateix, Paz ha lamentat la baixa participació; a la sala no hi havia més d’una desena de joves. És per això que ha declarat que tot sovint “reclamem espais de participació que després no acabem d’aprofitar”.