L’Ajuntament farà arribar a les escoles les sis pel·lícules que s’havien de projectar el març de l’any passat en la 14a edició de la Mostra de Cinema Drets Humans i Interculturalitat, que es va haver d’anul·lar per la pandèmia. Més de 3.000 infants i joves visualitzaran i treballaran els films a les aules durant el mes de març en una edició on les projeccions es faran exclusivament a les escoles.
El primer confinament va obligar a posposar propostes culturals arrelades a Molins de Rei com la Mostra de Cinema Drets Humans i Interculturalitat, que el març de l’any passat havia de celebrar la seva 14a edició, però que no va acabar veient la llum a causa de la pandèmia.
Un any després, l’Ajuntament recupera l’edició de la mostra de l’any passat amb les mateixes pel·lícules. Es tracta de sis films, un per cada etapa educativa, que fomenten valors com la cooperació, la solidaritat i l’empatia, i que durant el mes de març visionaran més de 3.000 infants i joves d’una desena de centres educatius del municipi.
La novetat d’enguany, però, serà que no ho faran al Foment com en les edicions anteriors, sinó que visionaran les pel·lícules als mateixos centres educatius. L’Ajuntament s’ha encarregat de proporcionar un enllaç perquè cada escola es pugui descarregar les pel·lícules que toca visionar i treballar.
L’alumnat de primer i segon de primària veurà el film ‘Zog Dracs i heroïnes’, que tracta valors com el feminisme i la cultura de la pau; el de tercer i quart de primària ‘La vida d’en Carbassó’, sobre amor, amistat i odi; i el de cinquè i sisè ‘Mia i el lleó blanc’, sobre recursos naturals, consum, riquesa i pobresa.
A primer i segon d’ESO es visionarà ‘The Breadwiner’, sobre conflictes polítics i violència de gènere; i a tercer i quart veuran ‘El fill de l’altre’, també sobre la mateixa temàtica. A Batxillerat i a l’Escola d’Adults, en canvi, es projectarà ‘La mujer de la montaña’, sobre contaminació i medi ambient.
En una roda de premsa, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido, ha destacat que l’alumnat treballarà els films a través d’activitats i reflexions abans de cada visionat: “Com cada any, hi ha tota una proposta didàctica que acompanya cada pel·lícula”, ha concretat.
Una edició sense projeccions públiques al Foment
El que sí que no hi haurà, però, seran les tradicionals projeccions públiques de cada film que des del 2015 es feien al Foment. Revestido ha argumentat que el context de pandèmia els ha obligat a prescindir d’aquesta activitat i que les limitacions dels drets de reproducció pagats també els ha impedit difondre les cintes virtualment.
Tot i així, tant Revestido com l’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, han posat en valor que el municipi hagi pogut recuperar l’edició de la mostra que no va poder fer l’any passat. “La voluntat d’aquest govern és poder anar recuperant tots els actes que vam haver de posposar a causa de la Covid-19 i així ho seguirem fent en la mesura del possible”, ha destacat Paz.