Els dos partits presentaran una candidatura conjunta que “agrupi militants, activistes veïnals i ciutadans que vulguin treballar per un canvi a l’Ajuntament” i per ser “alternativa a la sociovergència”. De moment, no hi ha candidat a l’alcaldia.
L’Ajuntament de Molins de Rei és una de les poques administracions catalanes on l’espectre polític de l’antiga Iniciativa i de Podem van per separat. Això s’acabarà a partir de les eleccions del 2023, on Molins en Comú i Molins Camina-Podem presentaran una candidatura conjunta per ser “una alternativa ciutadana a la sociovergència” sota el nom Molins de Rei en Comú Podem. L’acord de confluència arriba després de dos mandats presentant-se per separat i de diferents acostaments sense resultat.
Els actuals regidors de les dues formacions, Gerard Corredera i Ana Aroca, han anunciat el pacte aquest dijous a la Federació Obrera en una roda de premsa. Segons ha expressat Corredera, la candidatura conjunta té “vocació de sumar” per crear “un govern referent en polítiques d’igualtat, de planificació ecològica i de protecció dels barris”. A més, la confluència busca “construir conjuntament una candidatura municipal que agrupi a militants, activistes veïnals i ciutadans que vulguin treballar pel canvi”.
De moment, sense candidat
Sobre això, Aroca ha afegit que volen generar una “candidatura oberta a tots els veïns” per formar “una proposta sòlida per les esquerres de Molins de Rei”. En aquest sentit, i just un any de les eleccions, encara no hi ha un candidat a l’alcaldia perquè acaben “d’arribar a l’acord” per anar plegats i han de trobar “a les persones que volen participar”. “Passet a passat. Hem arribat a un acord i a partir d’aquí, hem d’explorar la resta de coses i fer la resta de passes per arribar al 2023 en el millor estat possible”, ha conclòs l’edil de Podem.
Aroca i Corredera han estat acompanyats en aquest anunci pel molinenc militant de Podem i diputat al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro, que s’ha mostrat “content” amb la creació “d’un espai de canvi per Molins de Rei”. “Molins ha sigut des de la transició una ciutat valenta en polítiques verdes, en justícia social i en feminisme. Ara pot tornar a ser la ciutat orgullosa que sempre ha sigut”, ha valorat.
Opinions compartides al ple
Tot i ser dos partits i dos grups municipals diferents, ambdues formacions han presentat opinions properes en la majoria de temes tractes als debats del ple municipals. Recentment, han sigut les dues formacions que s’han mostrat més contràries envers la creació del centre d’art i cultura del Renaixement, sobretot perquè dubten de la seva viabilitat econòmica. També han presentat tota una sèrie de mocions conjuntes com per exemple, un text per instar a l’actualització del pla de mobilitat o un altre criticant les condicions laborals dels treballadors de DSV.
De fet, i segons han afirmat, ha estat aquest treball conjunt el que els ha dut, per fi, a sumar forces de cara als propers comicis. “Hi ha hagut bona sintonia i ens hem sentit molt còmodes debatent coses al ple”, ha remarcat Corredera que ha afegit que “no és una suma matemàtica”. Aroca, que també ha considerat que durant últim mandat “s’ha creat una base per arribar aquest pacte”, ha fet al·lusió a la possibilitat que presentar dues candidatures pot dividir el vot i traduir-se en menys regidors: “Aglutinar el vot conjunt segurament ens fa créixer”.
Més comentat 1