La plantilla s’ha reduït més de la meitat aquest mes de juliol perquè l’empresa pública no ha fet contractacions temporals per substituir als que marxen de vacances. El sindicat SiPcte assegura que els repartidors de Molins de Rei es troben “rebentats físicament i psicològicament”. L’efecte més evident és que l’entrega de cartes certificades pateix endarreriments i s’arriba a fer fora de termini.

Els mesos de vacances s’han convertit en una tortura en comptes d’un període més relaxat pels treballadors de Correus de Molins de Rei. Els que es queden al peu del canó aquests dies s’enfronten al doble de treball, ja que l’empresa pública no ha reforçat el servei per suplir els torns de vacances com feia habitualment.
Tot i que el volum de feina és similar, la plantilla habitual de 13 treballadors s’ha reduït a sis persones que cobreixen el repartiment al municipi i en alguns dies puntuals han arribat a ser només cinc. Això obliga a fer que cada carter s’encarregui cada dia del repartiment de la seva àrea habitual i d’una altra d’algun dels companys que està de vacances.
Davant aquesta situació, el Sindicat Independent Professional de Correus i Telègrafs (SiPcte) reclama que es garanteixi la presència de 13 treballadors de repartiment per a Molins de Rei, “evitant el risc existent i acreditat de sobrecàrrega de treball“. La representació del personal considera que la sobrecàrrega de feina que recau sobre els funcionaris de Correus és insostenible i ha denunciat la situació a Inspecció de Treball.
La delegada sindical Silvia López descriu la situació com un “infern”, amb la plantilla “en estat d’extenuació, rebentats físicament i psicològicament”. López detecta un “risc psicosocial extrem” i explica a Viu Molins de Rei que, en una recent visita al centre de treball, el personal es va posar a plorar quan narrava les condicions de les últimes setmanes.
Sense contractacions d’estiu per la reforma laboral
L’empresa pública de repartiment postal defensa el dret dels treballadors a gaudir de vacances i assegura que “una conjuntural falta de personal no significa una sobrecàrrega pels empleats que estiguin en aquell moment prestant servei”. Segons fonts de Correus, el cap de l’oficina pot organitzar la feina prioritzant el que consideri i posposant tot allò que no requereixi immediatesa.
Tot i això, el delegat del SiPcte a Barcelona, Manuel Aguilella, atribueix la falta de contractació a la reforma laboral, que posa serioses dificultats per fer contractes temporals amb l’objectiu de potenciar els indefinits. Fins ara, era habitual que es contractessin més d’un miler de persones durant sis mesos per treballar a Correus durant els mesos d’estiu. Aquest any, no ho han pogut fer. El sindicat demana que es formalitzin “contractes de treball ajustats a les causes reals que els motiven” i que es prenguin les accions oportunes “per garantir la protecció eficaç immediata a la seguretat i salut dels treballadors del centre de treball de Molins de Rei“.
Retards en el repartiment de cartes certificades
La falta de personal també afecta directament als usuaris de Correus, que, al cap i a la fi, és tota la ciutadania. Les cartes certificades amb notificacions administratives, que per llei s’han d’entregar abans de les tres de la tarda, no arriben en molts casos. Els carters no donen l’abast per entregar totes les que arriben, el que comporta tensió entre els treballadors i els veïns, a més de pressió pel cap de sector si es caduquen les multes, tot i que, al final, si la multa arriba fora de termini, el perjudicat és sempre l’usuari.
A més, el sindicat s’oposa a haver de fer el repartiment de cartes en algunes zones del municipi si no es donen les condicions. Segons els portaveus del SiPcte, és “impossible” fer el repartiment dels barris de muntanya en moto pel perill que suposen els porcs senglars.
¿ Qué s’ha de fer per obtindre un empleo a Correus de Molins de Rei? , Fa uns mesos que van remodelar l’ oficina i l’entitat no té una bustia exterior , Es nomal aquest desproprósit ? , Es una consecuencia de “a los catalanes ni agua” , por eso de la independéncia?