La mostra fa un recorregut de l’obra de Josep Maria Madorell a través de la interpretació dels alumnes de l’escola. Es podrà visitar fins al 30 de novembre a la sala infantil de la biblioteca El Molí.
En Jep, en Fidel o en Massagran són tres personatges que han acompanyat a diverses generacions al llarg de la seva infància. Aquests personatges de còmic, un d’ells també protagonista d’una sèrie que es va projectar als anys 90 al canal de televisió Súper 3, van néixer de la mà de Josep Maria Madorell, el dibuixant i il·lustrador molinenc que a través dels seus còmics va aconseguir formar part de l’imaginari de diverses generacions d’infants.
Aquest novembre, amb motiu del centenari del seu naixement, la biblioteca El Molí acull l’exposició ‘Josep Maria Madorell, amb ulls d’infants’, comissariada per Ester Piñol, on es mostra un recull d’il·lustracions dels alumnes de l’escola homònima sobre la història del dibuixant. La mostra, organitzada per la biblioteca i l’editorial Cavall Fort, permetrà descobrir als assistents la vida de l’artista molinenc i veure la reinterpretació dels seus dibuixos i còmics a través de les produccions dels infants i alumnes de l’escola.
L’exposició, que mostra la interpretació de la vida i els dibuixos de Madorell a través de la mirada dels infants, comprèn diverses tècniques artístiques com l’escultura o la pintura, i es podrà veure a la sala infantil i les escales de la biblioteca fins al 30 de novembre. A més, tots els visitants que s’adrecin a veure la mostra, podran participar en un sorteig d’un lot de llibres.
Una exposició elaborada per tots els alumnes
Des dels alumnes més grans fins als més petits de l’escola Madorell han participat en la creació de la mostra que fins a final de mes es podrà visitar a la biblioteca. El recorregut, que comença a les escales amb la línia de la vida de l’artista, ha estat elaborada pels alumnes de quart, cinquè i sisè de primària que han pogut aprendre la biografia de Madorell a través de la creació de la seva línia de vida.
A l’interior de la sala infantil, es poden trobar diferents espais com un espai de natura o un de planetes que ha permès als alumnes d’infantil treballar la vinculació de l’artista amb l’entorn i l’astronomia. Els infants de primer de primària, a través d’autoretrats esculpits amb plastilina inspirats en l’artista, han fet una reinterpretació del coneixement cultural. Finalment, els alumnes de segon i tercer de primària, han treballat l’obra del dibuixant a través del còmic i el cartellisme, especialment pel que fa als dissenys de Madorell pels cartells de la Fira de la Candelera.
Una connexió entre els infants i l’artista
L’obra de Madorell sempre ha estat dirigida cap a un públic infantil i juvenil, però amb aquesta exposició són els infants els que inverteixen aquesta relació amb l’artista per reinterpretar i redescobrir la seva obra. En aquest sentit, Pere Madorell, nebot del dibuixant, ha explicat que aquesta inversió de la relació entre públic i artista “fa que estem davant d’una exposició deliciosa”. A més, afirma, que conèixer la visió dels infants davant la figura del dibuixant molinenc fa “que podem veure com la seva obra impacta en el públic infantil, que era el seu públic objectiu”.
Crec que encara convé afegir-hi que quan jo ja era capellà vam col·laborar tots dos amb la revista CAVALL FORT i fruit d’aquella col·laboracióo va ser que un dia es publiqués un llibre fet per nosaltres dos. ell, el Madorell, va fer les il·lustracions (molt adequades, per cert) i jo el terxt. El lligre era. “Viatge per la historia de l’Astronomia”. Crec que encara no està esgotat i al Llibreria Claret el podreu trobar. Gràcies si ho feu!
Francesc Nicolau