La benzinera, actualment operada per Repsol, es troba en un terreny de titularitat municipal. El ple municipal ha aprovat la creació d’una comissió per estudiar el futur de la benzinera i la proposta del govern és que sigui de gestió pública.
L’estació de servei de l’avinguda de Caldes, actualment operada per Repsol, aviat deixarà de ser-ho. El ple municipal va aprovar en la darrera sessió plenària la creació d’una comissió d’estudi per tal de poder accelerar la creació d’una memòria que conclogui quina serà la gestió final de l’equipament. La comissió estarà presidida pel regidor del PSC Miguel Zaragoza, comptarà amb els regidors i regidores de l’àrea de serveis centrals i economia i dos tècnics.
La benzinera, actualment gestionada per Repsol, es troba en un terreny de titularitat pública que pertany a l’Ajuntament i fins ara, l’operava l’empresa per una concessió d’ús que el consistori va fer fa més de 25 anys. El 2022 la concessió va acabar i, des del govern municipal, es va decidir fer una pròrroga per decidir el futur del terreny i de la benzinera. Ara, el ple municipal aprova crear una comissió que decidirà quina serà la millor gestió de l’estació de servei, però des del govern municipal apunten cap a una gestió pública de la benzinera.
En aquest sentit, l’alcalde, Xavi Paz, va dir a Ràdio Molins de Rei que la proposta del PSC i del govern municipal és poder crear una benzinera pública, que sigui gestionada per Molivers. La proposta, però, encara no és ferma, ja que cal esperar a la memòria de la comissió d’estudi per tal de determinar la gestió final de l’estació de servei.
Dubtes entre l’oposició
El regidor d’ERC, Ricard Vinyets, va avançar que el seu grup votaria a favor de la creació de la comissió, però va dir que malgrat que el govern municipal aposta per la gestió directa per part de Molivers “el benefici de la benzinera cal que sigui per l’Ajuntament i per la ciutadania. Per aquest motiu demanem transparència i que s’avaluï quin serà el millor projecte per no mirar només pels interessos d’uns quants”.
D’altra banda, des d’Ara Molins van apuntar que la proposta de gestió per part de l’empresa pública no pot ser la més beneficiosa. El regidor Joan Albert Fabra va apuntar que “la gestió d’una benzinera no és fàcil i Molivers no té experiència en aquest àmbit” i va voler afegir que cal que les conclusions de la comissió d’estudi “es prenguin en consens i no només amb les preferències de l’alcalde”. De fet, va assenyalar al govern municipal tot afirmant que “sembla que la decisió de la comissió ja està presa i cal que s’avaluïn totes les opcions”. A més, el portaveu del grup, Ramon Sánchez, va afirmar que per poder canviar el sentit del seu vot “cal assumir que el que surti a la comissió ha de ser vinculant malgrat que la preferència de municipalització del govern no sigui viable econòmicament”.
Davant les acusacions d’Ara Molins, el regidor d’urbanisme, Miguel Zaragoza, va dir que la comissió precisament serveix per avaluar el futur de la benzinera. De fet, va apuntar que aquest debat ja estava sobre la taula “des de l’anterior mandat” i va afirmar que des del PSC aposten per la municipalització “malgrat existir, evidentment, un risc”. Finalment, es va aprovar la creació de la comissió d’estudi amb els vots a favor del PSC, Comuns, ERC i Enlaira. Ara Molins es va abstenir.
“Zapatero a tus zapatos”, ” Los inventos con gaseosa… ” No hem aprés res de les nefàstes gestions publiques municipals ? , No en vam tindre prou amb el negoci del “panels solars” ?
La benzinera, actual operada per Repsol, es troba en un terreny de titularitat municipal no pagaba lloger al Ajuntament ? . Una cosa és la creació d’una comissió per estudiar el futur de la benzinera i l’altre es donar per supossat , el que vol el govern (SC) perque sigui de gestió pública.
La Comissió d’estudi te de determinar la viavilitat o ja la creació d’una memòria que conclogui quina serà la gestió de l’equipament. La comissió que estarà presidida pel regidor del PSC Miguel Zaragoza Alonso , ( Expert en gestió de gasolineres?) i els regidors i regidores de l’àrea de serveis centrals ( també experts en hidrocarburs… ) i economia i dos tècnics municipals ( també experts…. )
El millor negoci per Molins de Rei es que la benzinera, la segueixi gestionan Repsol amb l’actualització del lloguer o vendre el terreny de titularitat pública que pertany a l’Ajuntament L’empresa operava amb una concessió d’ús que el consistori va fer fa més de 25 anys, qui era el lloguer ? . La comissió ja decidirà quina serà la gestió de l’estació de servei ? , Els experts especialistes en hidrocarburs del govern municipal tenen prous coneixements per la gestió pública de la benzinera?
L’alcalde, Xavi Paz Penche (PSC) va molt embalat…. encara que la majoria de les vegades que parta per la Radio Municipal , no sabem si parla com alcalde o com portaveu del PSC. Es expert ell en gestió d’hidrocarburs ? , Ja està determinada la proposta del PSC i del govern municipal de crear una benzinera pública, i que sigui gestionada per Molivers. La proposta, de la comissió d’estudi és per determinar la viavilitat del producte o determinar ja la gestió de l’estació de servei.
El regidor d’ERC, Ricard Vinyets, vol la creació de la comissió, però hi haurà perdues o benefici ? , Quin és l’estat dels diposits subterranis de fa 25 anys ? , No hi ha cap fuga ?, Cal que la benzinera cal que sigui per l’Ajuntament i una ruina per la ciutadania? . Quin son els interessos d’uns quants?.
Coincideixo amb Ara Molins, de que la gestió per part de l’empresa pública no pot ser la més beneficiosa i que la gestió d’una benzinera no és fàcil i Molivers no té experiència en aquest àmbit Les conclusions de la comissió d’estudi es prendran en consens entre els regidors del PSC d’ accord amb les preferències de l’alcalde ? ”. La decisió de la comissió ja està presa ?
El regidor d’urbanisme, Miguel Zaragoza Alonso (PSC) , els Comuns, ERC i Enlaira, son experts en hidrocarburs ? , Sembla que amb el sencill negoci de jardineria, Molinsinvers ja està perdent oli , ( llegir el Llaç)
Canon : es un pago periódico que se efectúa al Gobierno o a una Administración, como puede ser un Ayntamiento . especialmente por el derecho a explotar un área, extrayendo recursos naturales como los minerales en caso de una mina.
Es decir, el canon es un abono exigido por el Gobierno o una Administración a empresas que xplotan unos recursos. Particularmente, aplica sobre aquellas actividades económicas que tienen un impacto ecológico en el entorno, como es el caso de la minería.
El canon funciona entonces como una especie un impuesto extraordinario cuyo objetivo debe ser compensar por los problemas negativos que pueda generar la explotación.
Este pago puede fijarse, por ejemplo, como un porcentaje sobre los beneficios netos del negocio.
¿ Cual és el canon que paga Repsol al Ajuntament ? , ¿ Se puede saber o es tabú preguntar eso en Molins de Rei?