El pla pretén establir una xarxa de col·laboració amb la comunitat educativa de Molins de Rei per desenvolupar recursos, activitats i projectes adaptats a les necessitats dels centres i les diferents etapes educatives
L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat el Pla Educatiu del Museu del Renaixement per al pròxim curs 2024-2025, en un esdeveniment dirigit a la comunitat educativa del municipi. A la presentació, que va tenir lloc el passat dimarts 7 de maig a la Sala Gòtica del Palau de Requesens, es va donar a conèixer la proposta als educadors i educadores locals.
L’objectiu del pla és convertir el museu en una institució de referència en l’educació i divulgació de l’època del Renaixement i ha estat desenvolupat en col·laboració amb una empresa especialitzada, que ha treballat en la seva elaboració en estreta coordinació amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament.
El pla, a més, té com a focus principal establir una xarxa de treball amb la comunitat educativa de Molins de Rei per crear recursos, activitats i projectes adaptats a les necessitats dels centres i a les diferents etapes formatives. Això es realitzarà mitjançant una programació escolar estable, de qualitat, accessible i inclusiva, que fomenti l’aprenentatge. Les activitats es posaran en marxa a partir del segon semestre del curs 2024-2025. A finals del 2024, hi haurà una fase pilot per a provar les iniciatives i avaluar-ne el funcionament i la programació estable començarà el 2025.
Involucrar els agents educatius perquè els estudiants aprenguin sobre el Renaixement
Des de l’Ajuntament, han destacat la importància de presentar aquest projecte i l’’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que aquesta iniciativa “busca revitalitzar el Palau de Requesens i narrar la història de Molins de Rei, amb l’aspiració de convertir-ho en un projecte d’abast nacional”. En aquest aspecte, ha afegit que per això, “és fonamental involucrar els actors del àmbit educatiu i aprofitar l’equipament perquè els estudiants aprenguin sobre el Renaixement”. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Lucas Ferro, ha afegit que aquest projecte “serà central per a Molins de Rei i la seva memòria històrica”, a més de ser “una oportunitat per establir una xarxa educativa i pedagògica”.
Cal destacar que aquest projecte és necessari desenvolupar-lo abans de l’obertura del museu, assegurant que quan s’inauguri, el vessant pedagògic estigui preparada i consensuada amb la comunitat educativa. En aquest sentit, el representant dels Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Albert Grau, ha assegurat que es tracta d’una concepció museística absolutament moderna i transversal, “compromesa a treballar conjuntament amb la comunitat educativa local”.