La fotògrafa molinenca Espe Pons presentarà aquest divendres a la biblioteca El Molí el seu nou fotollibre Portraits, una obra que reflexiona sobre la societat de control a través d’imatges enigmàtiques i localitzacions urbanes. L’acte també servirà per explorar la resta de la seva obra, centrada en la memòria històrica i el paisatge.

Plasmar la memòria i el paisatge: així defineix la fotògrafa Espe Pons (Molins de Rei, 1973) l’eix central de la seva obra. Aquest divendres, la biblioteca El Molí acollirà la presentació del seu fotollibre Portraits, un acte que també servirà per explorar la resta de la seva col·lecció, integrada per Sota la llum del mar, Tierra i Flucht.
A la seva obra Portraits, Pons ofereix un conjunt d’imatges enigmàtiques que conviden a reflexionar sobre la societat de control en què vivim. De fet, en l’obra, les imatges utilitzen diverses localitzacions urbanes com a substituts de la figura humana, presentant una aparença formal, com un retrat, sense cap element que hi interfereixi. Aquesta, juntament amb les altres tres obres configuren una proposta visual que convida a l’espectador a reflexionar sobre la història contemporània i la societat actual a través d’una mirada artística, històrica i social.
La sessió, anomenada ‘Del no-visible, d’allò callat’, serà una presentació dels fotollibres de l’autora, a través dels quals es farà una aproximació a la història contemporània, aprofundint en alguns temes com la memòria de les víctimes del franquisme o la fugida del feixisme. A més, durant la presentació, s’abordaran temes com el concepte de fotollibre, la narrativa visual o el diàleg entre el passat i el present.