El Consell de Seguiment de la Crisi ja ha celebrat la reunió de constitució, durant la qual es van debatre les primeres propostes per afrontar la crisi econòmica en clau local. Al juliol, el Consell presentarà la primera diagnosi de l’impacte real de la crisi a Molins de Rei.
Un mes i mig després de l’aprovació de la seva creació, el Consell de Seguiment de la Crisi ja treballa. Durant la primera reunió del Consell de Seguiment de la Crisi, es va acordar l’acció més immediata a seguir per poder treballar sabent exactament el que hi ha: fer un primer anàlisi de la situació actual amb la intenció de detectar les necessitats i les mesures més immediates que Molins de Rei requereix.
Per a fer-ho, el Consell consta de dos equips de treball, un en l’àmbit social i l’altre en l’àmbit de l’ocupació i la reactivació econòmica, que són els encarregats de realitzar els estudis i recollir les propostes. La propera reunió serà al mes de juliol, quan es comptarà amb aquest treball previ fet i hi haurà la primera diagnosi de l’impacte real de la crisi a la vila.

Posteriorment, el Consell de Seguiment de la Crisi es reunirà cada tres mesos. A la reunió de constitució del Consell, l’alcalde, Xavi Paz, es va comprometre a treballar per fer que les conclusions es tradueixin i es vegin reflectides en l’elaboració del pressupost municipal del 2013. El compromís va ser assumit en aquest sentit per part del govern municipal i al mateix temps els diversos representants van comprometre’s a fer-ho en els seus respectius àmbits d’actuació.
Un Consell amb un ampli ventall de representants
El Consell està format per 30 persones. Com a representants de l’Ajuntament hi ha l’alcalde, Xavi Paz; el president de l’àrea de serveis a les persones, Joan Ramon Casals; el president de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, Joaquim Martí; un representant de cada partit polític amb presència al consistori (PSC, CiU, CUP, ICV, ERC i PP) i un representant de Solidaritat per la Independència, que va presentar-se a les darreres eleccions municipals tot i no aconseguir representació. La presència política la completen tres càrrecs de confiança: la directora de serveis d’alcaldia, Mireia Escobar; la directa de serveis de l’àrea de serveis a les persones, Iolanda Garcia; i la directora de serveis de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, Carme Pi.
El teixit econòmic i empresarial es fa present amb representants dels sindicats UGT, CCOO i CGT. També tenen un representant cadascun l’associació d’empresaris del polígon industrial El Pla, l’associació d’empresaris del polígon industrial Riera del Molí, l’Unió de Botiguers de Molins de Rei, l’associació de venedors del Mercat Municipal, el Gremi d’Hostaleria del Baix Llobregat, la Cambra de Comerç i PIMEC. La Fundació Agrària i Unió de Pagesos també tenen veu al Consell de Seguiment de la Crisi.
La vida social i associativa de Molins de Rei compta amb un representant de les entitats juvenils i de lleure, un altre de les associacions de veïns. També és present la plataforma Molins contra les retallades. Creu Roja i Càritas Molins de Rei completen el llistat d’entitats i organismes representants al nou consell.
Veo .en la foto , muchas sillas vacias. Tal como he indicado en otros foros, excepto que para notoriedad política, los componentes del consejo no creo que estén capacitados ni tengan preparación para asumir este proyecto. Máxime cuando estamos viendo cada 20 min, la sangria en vena, de nuestros dineros en el Bus-Molins, siempre vacío , y el actual gobierno en más de un año ha sido incapaz de buscar solucion para optimizar el servicio, y estudiar el tipo de ciudadanía que lo usa, usos , urgéncias o no, importancia de los horarios, etc. y buscar soluciones para esa sangria P. ej . aumento de cadencia : cada hora , etc. Vamos mal , muy mal y los políticos locales no se ganan lo que nos cuestan