El Partit Demòcrata fa balanç a l’equador de legislatura. Consideren que s’ha anat més enllà en la “transformació de Molins de Rei” iniciada al mandat anterior i critiquen els partits que “pensen en les properes eleccions des del moment zero”.

Continuïtat. Així es podria descriure la legislatura actual just en el seu equador, segons el relat del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), que governa a l’Ajuntament de Molins de Rei encara amb el nom de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Fa dos anys de les últimes eleccions, però en fa sis dels comicis en què es va forjar el pacte entre CDC i PSC que encara actualment segueix governant Molins de Rei.
La situació actual està marcada per “projectes que transformen Molins de Rei” i que han suposat “un abans i un després”, segons el líder de l’agrupació local, Joan Ramon Casals. Però per ell, cal anar fins al 2011 per explicar aquesta situació. “La situació que ens vam trobar era molt complicada, si ens en sortíem era un miracle. La bona gestió ens ha donat la capacitat de fer el que fem ara, i ens dóna la força i el lideratge per anar més enllà”, afirma.
Aquesta gestió ha permès una acció de govern que van desgranar dijous 15 a la Federació Obrera els regidors del partit, juntament amb Casals, que es va sumar a l’acte al final perquè venia del Parlament.
Les accions “es poden trobar al programa electoral i contemplen accions dels veïns i altres partits polítics”, va defensar la coordinadora de l’executiva, Núria Llop. “Tenim un model de vila clar”, va dir Casals, i va afegir: “no totes les forces polítiques ho tenen clar”.
També va acusar d’electoralisme altres partits, sense concretar a qui es referia. “Hi ha partits que des del moment zero en comptes de pensar en els problemes de la gent només pensen en les properes eleccions municipals”. Tot i això, va afirmar: “Tenim la sort de tenir un pacte de govern sòlid i que nosaltres tenim les idees clares”.

Un “referent a Catalunya”
El que més es va repetir durant l’acte va ser la referència a estudis. Els diferents regidors van anar fent esment a algun o altre dels estudis que situen Molins de Rei com un “referent a Catalunya”, segons Casals. Els que més: un que parla del lideratge en inversió social, un sobre el baix risc de pobresa i un sobre la reducció d’atur.
Això combat, segons el regidor Ramon Sánchez, la imatge que hi ha del seu partit: “N’hi ha que ens diuen que som de dretes i que no fem serveis a les persones. Però creiem que no serem una societat justa si no estem al costat de la gent que pitjor ho està passant”.
Sánchez va explicar diferents accions de l’àrea que presideix a l’Ajuntament, Sostenibilitat i Territori, com els nous contractes de neteja i de jardineria, la nova biblioteca o el nou Museu Municipal. Però va destacar com “un dels reptes més importants” la reparcel·lació de la Rierada, que va defensar com “l’última oportunitat per legalitzar-la” abans que entri en vigor el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge (PEPNat).
Anton Pedrola, president de l’Àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, va defensar la seva àrea: “alguns partits no voldrien que la tinguessim, però permet potenciar l’activitat econòmica”. Alguns dels exemples van ser la finestreta única empresarial o el programa reempresa.. En turisme, va destacar el MolinsBdeGust i la senyalització turística.
Carme Madorell va parlar de l’Àrea de Serveis a les Persones, presidida pel socialista Xavi Paz, tot i que Madorell és regidora de Serveis Socials. “En aquests sis anys han canviat molt les coses. Han pujat els pressupostos un 36%i també els serveis i les prestacions socials”, va destacar.
La regidora de Participació, Laura Soto, va elogiar els processos participatius del Pla d’Actuació Municipal (PAM), el Som Barris i, especialment, el debat generat per la reforma de la Carretera. “Estem molt contents amb el resultat i que la gent de la vila se sentís seu el procés”, va dir, satisfeta del 8,8% de participació que va obtenir.
Marcel Marín, regidor de Contractació i Serveis Jurídics, va elogiar la reducció a 18 dies del pagament a proveïdors, la reducció del deute o la nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). “M’agradaria que d’aquí dos anys fóssim vuit regidors i no sis”, va exclamar.
I és que el partit també es va enfocar al futur. Casals va avisar:“Aquestes accions hi ha risc de perdre-les. N’hi ha que només amb el PDeCAT al capdavant es poden mantenir”. Les properes municipals començaven a treure el cap.
Sorpren que el Ramon Sanchez fes una presentació tant triumfalista del tema de la Rierada i parles que escoltaven els veins perque havien atés tres, tres, alegacions de tres, tres, veins formulades individualment, citant-los pel cognom, i no fes cap,cap, esment de que el mateix dia, trentavuit,38, trentavuit, veins de la Rierada, d’un total de 64, que també havien presentat alegacions de forma colectiva, que no havien estat ateses per l’ajuntament, havien presentat als jutjats una demanda al contencios administratiu. Si en un acte de partit amaguen aquesta informació als seus propis correligionaris, ?quin concepte de la transparéncia deuen tenir amb el comú dels ciutadans…?