Un supermercat i carnisseria del barri del Canal de Molins de Rei ha estat clausurat després d’una inspecció sanitària. Tenien menjar caducat i florit, no el conservaven correctament i guardaven aliments al costat de productes tòxics.
Mosques en una cambra frigorífica, amb talls de carn a sobre de llaunes de refresc, sense cap mena d’etiquetatge sobre el tipus de carn ni l’origen, en una cambra que no refredava prou i que tenia un pernil dolç sencer al terra amb signes de contaminació per fongs; és a dir: florit. Aquest va ser el panorama que es va trobar la Guàrdia Urbana dilluns i que van corroborat dimarts tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya en una botiga d’alimentació i carnisseria del barri del Canal de Molins de Rei.
La botiga, situada al carrer de Sant Isidre, ja va ser clausurada cautelarment dilluns a la tarda davant les “condicions higienico-sanitàries desastroses” que es van trobar, afirmen fonts de la Guàrdia Urbana a Viu Molins de Rei. Després de la inspecció dels tècnics dimarts al matí, s’ha conclòs que calia retirar gairebé 200 quilos de carn i molts dels altres aliments que hi havia perquè estaven caducats, i a la tarda se’ls ha endut un camió de la neteja per destruir-los. El local ha quedat tancat perquè, segons l’acta aixecada pels tècnics, no compleix les condicions higienico-sanitàries per a la venda ni l’elaboració d’aliments.
Llet, ous i mantega caducats a 34 graus
L’acta també parla d’una temperatura inadequada per a una botiga d’alimentació: tant dilluns com dimarts la temperatura era de 34 graus. Amb aquesta calor no només conservaven, per exemple, xocolata, sinó també verdura i fins i tot ous que, alhora, estaven caducats. També hi havia llet caducada o mantega.
El local també venia menjars preparats per ells, tot i que, segons l’acta, l’espai tampoc complia les condicions necessàries per elaborar menjar, els treballadors no tenen formació en manipulació d’aliments i no hi era el carnisser però servien la carn altres treballadors. A més, feien servir ingredients com cabell d’àngel o mantega que guardaven al costat del lleixiu i la sosa càustica.
Tot el menjar que s’ha destruït es pot valorar, aproximadament, en uns 5.000 euros. Per poder tornar a obrir, el propietari hauria de solucionar totes les deficiències que ha detectat la inspecció sanitària, i això inclouria fer reformes al local. L’actuació s’ha fet després que hi hagués veïns que denunciaven les males condicions del local.