L’organisme posa de relleu el compromís polític de l’Ajuntament a mig i llarg termini amb els drets dels infants i la transformació de la localitat per fer-ho possible.

‘Molins de Rei, Ciutat Amiga de la Infància’ no és l’eslògan d’un possible cartell de benvinguda sobre el pont del riu Llobregat; és el reconeixement que ha atorgat UNICEF a la localitat. Segons l’organisme internacional, la transformació urbanística i les polítiques en joventut de la localitat han aconseguit passar la nota de tall que estableix per rebre aquest guardó simbòlic.
Al cap i a la fi, la recepció d’aquest premi suposa un reconeixement a totes les mesures de Govern i a les activitats populars que tenen relació amb els més petits de cada llar. Dit d’una altra manera, cerca premiar a Molins de Rei per haver-se convertit en un municipi que respecta els drets dels infants (fet que aquest 2018 ha pogut compartir amb 114 nous municipis més de tota Espanya i amb uns altres vuitanta que l’han renovat).
Alguns dels ítems que el jurat ha valorat per concedir el guardó al poble són la pacificació dels carrers per on abans circulaven cotxes, l’impuls d’un pla d’infància i adolescència i la creació del Consell d’Infants, on els preadolescents proposen idees locals i s’involucren en la democràcia activa.
La idea
El programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) va ser creat l’any 2001 per UNICEF Espanya amb l’objectiu de promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets dels Infants als municipis d’Espanya. A través d’aquest programa, UNICEF reconeix cada dos anys la tasca que desenvolupen els Ajuntaments mitjançant el lliurament del Segell que reconeix a les localitats com a Ciutat Amiga de la Infància. En el cas de la darrera cerimònia celebrada a Oviedo, ha sigut el regidor d’Infància i Famílies, Eduard Suàrez, qui ha recollit el reconeixement.
Més comentat 3