L’Ajuntament espera adquirir el 30% de la companyia que li queda pendent durant el mes de gener. De moment, el ple ha nomenat provisionalment el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i el regidor de govern i president de l’àrea d’Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament, Miguel Zaragoza, administradors de Molins Energia per ultimar la municipalització de la companyia.

El procés de municipalització de l’empresa Molins Energia segueix el seu curs des que al juny es va donar llum verda al pla de viabilitat financera del projecte, que autoritzava l’Ajuntament a adquirir el 100% de les accions de la companyia. Fins ara, el consistori havia compartit l’empresa amb dues administracions més: la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Ara, però, l’Ajuntament ha fet un pas endavant per fer possible l’adquisició del 100% de les accions i ha designat dos administradors provisionals de la societat perquè els tràmits transaccionals puguin seguir el seu curs. Es tracta dels regidors de govern Ramon Sánchez i Miguel Zaragoza, que han estat proposats pel mateix executiu municipal en ser l’un president de l’àrea de Sostenibilitat i Territori del consistori -a banda de primer tinent d’alcalde-, i l’altre president de l’àrea d’Economia i Serveis Centrals. Qui continuarà com a representant a Molins Energia és Xavi Paz. L’alcade ja formava part de l’òrgan d’administració.
Paz, ha remarcat al ple municipal de desembre que es tracta d’un “nomenament provisional”, ja que són dues figures que el consell d’aministració de l’empresa necessita tenir a hores d’ara per seguir amb la compra d’accions.
Compra d’accions prevista pel gener
De fet, segons ha dit Paz, l’equip de govern preveu que l’adquisició del 100% de les accions es pugui efectuar durant la primera quinzena del mes de gener: “Esperem que en la segona quinzena de gener es pugui formalitzar l’adquisició del 15% de les accions que té la Generalitat i del 15% que té l’AMB”.
Per això, l’alcalde ha insistit que és una designació necessària per acabar d’efectuar els tràmits, però que en cap cas és definitiva. “Saben que existeix una voluntat política perquè el consell d’administració de l’empresa Molins Energia reflecteixi la pluralitat de la sala de plens i així serà”, ha remarcat.

Des de l’oposició, partits com la CUP –un dels que més ha reivindicat la municipalització de la companyia al llarg del temps– han celebrat que es continuïn donant passos endavant per municipalitzar l’empresa, que a curt termini ja s’haurà de fer càrrec dels serveis de jardineria i del manteniment dels parcs infantils a l’espera d’anar assumint més serveis progressivament, tal com estipula el pla aprovat al ple de juny.
“Vot de confiança”
“És una bona notícia i efectivament esperem que sigui un nomenament provisional”, ha confiat el regidor anticapitalista Marc Vives, que també ha demanat que s’estudiï la possibilitat que la ciutadania pugui tenir representació en el consell d’administració de la futura empresa municipal.
La regidora d’ERC Marta Espona també s’ha mostrat esperançada amb la municipalització, tot i que ha advertit que és “un vot de confiança, però no un xec en blanc” dels republicans i ha reivindicat que l’empresa haurà de comptar amb la representació de tot el plenari.
Paz s’hi ha compromès, així com també a estudiar la proposta de Vives: “No és un consell de participació ciutadana, és un consell regit pel dret mercantil però estudiarem les vies que siguin possibles”, ha dit.
La designació de Sánchez i de Zaragoza com a administradors provisionals de Molins Energia s’ha aprovat amb els vots a favor de gairebé tots els partits polítics, excepte de Molins Camina Podem i Molins en Comú, que s’hi han abstingut.
Un altre enredo més de l’Ajuntament de Molins de Rei., tipus : Panels solars, Mercat, Emisora,. etc. Finalment, els antisitema de la CUP davant la manca de preparació d’els darrers alcaldes i regidors, obsesinats més pel tema crematístic de repartiment de poltrones i sous, i la seva incapacitat pel càrrec de responsabilitat que tenen, s’han sortit amb la seva. Han aconseguit l’aprovació del PSC, CiU, ERC, CUP i C’s ,, excepte Podemos i Comuns, i pel Ple absolut. i l’assignació pels apalcancats Ramón Sánchez Gil (CiU) i Miguel Zaragoza Alonso (PSC) 100 % en Ajuntament de Viladecans , per el consell d’administració, L’empresa serà 100% pública i permetrà la remunicipalització de serveis. Un desgavell amb la compra del 30% d’accions que té encara la Generalitat i l’AMB.
Tot de manera temporal, que per les administracions es converteix per sempre axis, absorbint la gestió municipal de diversos serveis.
Visionaris els antisitema de la CUP , xerraires de tot i experts de res , de que la municipalització de serveis revertirà en una millora del servei per al vilatà sense generar un augment dels costos. Fals !! A curt termini: el servei de jardineria requerirà d’enginyers agrícoles, tècnics en el manteniment de parcs i jardins, administrador per la gestió de les escoles bressol , enginyers i biòlegs per l’analisi i la gestió pública de l’aigua, etc. que ens costaran un potosi i el pitxor, que al ser funcionaris seràn de difícil acomiadament.
Ingénuos els de la CUP que aquests nomenaments siguin provisionals, incapaços de obtenir dades econòmiques del Consitori de forma normal, Somiatruites en establir en que el consell d’administració definitiu , que sigui transparent i que volen assegurar el màxim control popular (?) directe, ( a La Barrina ? ), per part de les vilatanes de Molins de Rei. Sumiatruïtes !!, Impossible que la població, i no únicament els representants polítics, tinguin un pes dins aquest consell. Ens hem equivocat en votar a aquesta gent….