L’addenda per les places concertades al nou centre no es podrà signar fins que es creï una partida pròpia als pressupostos del 2022. Un cop se sàpiga quantes places pagarà la Generalitat, es podrà reactivar el procés per construir la llar d’avis.

La Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM) mou fitxa per desencallar la construcció de la nova llar d’avis. L’entitat que lluita per la instal·lació del nou centre ha abordat a Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat, a la Fira de Gent Gran per preguntar quan es farà pública l’addenda per les places concertades a la nova residència. Aquest document ha de concretar quantes places pagarà el seu departament.
Com a resposta i segons ha informat la plataforma en un comunicat, Cervera assegura que l’addenda encara no es pot signar perquè no hi ha partida pressupostària en els comptes de la Generalitat del 2021. Actualment, el Parlament està negociant els pressupostos de l’any vinent i, segons la consellera, es preveu una partida de diners per les places concertades, on la residència de Molins de Rei serà “prioritària”.
La PARM ha destacat al comunicat que han pogut aclarir “en 5 minuts un tema que portem quasi un any sense explicació per part de l’equip de govern”, en referència en aquest cas a l’executiu municipal. “Seguirem treballant, perquè aquesta residència sigui una realitat, fem la feina que altres haurien de tenir com a prioritària. Junts, fem poble, fem pinya, fem força”, conclouen.
L’Ajuntament vol 80 places, la Generalitat promet 50
A finals del desembre del 2020 va finalitzar el concurs d’idees per determinar el disseny inicial de la futura llar d’avis. Des de llavors, i després de diverses reunions entre l’antic departament d’Afers Socials i Famílies i l’equip de govern local, un ball de xifres de les places a concertar ha encallat el procés.
Tal com es va comprometre el 2018 quan l’antic conseller Chakir El Homrani i el llavors alcalde Joan Ramon Casals van signar una declaració d’intencions, la Generalitat havia de finançar 50 places de residència i una vintena d’atenció diürna. A aquestes places, l’Ajuntament creu que cal afegir les 30 places públiques que la Generalitat ofereix al municipi amb la llar d’avis actual. Amb això, la futura residència tindria un total de 80 places públiques.
Aquest increment no va quedar plasmat en aquest document inicial signat per Casals i El Homrani. Per això, ara l’Ajuntament i la Generalitat han d’incorporar a l’informe una addenda per especificar les places que es concertaven. Fins que la Generalitat no faci explícites aquestes places, no podrà continuar el procés per tenir la nova residència.