L’any passat la regidoria de Joventut va augmentar en 3.000 euros el pressupost d’aquesta iniciativa, una xifra que s’ha mantingut aquest any. Des d’aquest dijous i fins al 31 de març, els joves del municipi poden presentar les seves idees.

L’Ajuntament revalida els pressupostos participatius tal com els va plantejar l’any passat. La iniciativa que permet als joves subvencionar els seus projectes manté la mateixa dotació que el 2021, de 12.000 euros, quan es va incrementar en 3.000 respecte a altres anys.
Des d’aquesta setmana i fins al 31 de març, els joves que ho desitgin podran presentar els seus projectes, tant a títol individual com en nom d’una entitat. Si són escollits, rebran un finançament màxim de 1.500 euros per desenvolupar-los. En total, es destinaran 9.000 euros a les iniciatives guanyadores, mentre que els 3.000 euros restants es reservaran per ajudar a consolidar projectes que s’han presentat en altres edicions.
Segons ha explicat la regidora de Joventut, Ainoa García, durant la presentació d’aquests pressupostos, les propostes han de tenir relació amb l’oci alternatiu, la cultura i creació o l’emancipació. La primera categoria fa referència a activitats de lleure o de gratificació per als joves, la segona a qualsevol projecte cultural, des de les arts plàstiques a les escèniques, i la tercera són mesures més concretes relatives a la feina o a l’habitatge.

Un cop recollides, la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut farà una valoració de tots els projectes per garantir que compleixin les bases legals, si són competència de l’Ajuntament, si són incisius i sostenibles i si són viables tècnica i econòmicament. Les iniciatives que hagin passat aquest filtre es presentaran el dia 7 d’abril en una assemblea oberta i es procedirà a la votació final.
Set de nou propostes el 2021
Durant la xerrada, s’han presentat els projectes guanyadors de l’any passat, quan es van finançar nou projectes, però, finalment, només s’han pogut executar set per motius diversos, entre ells la pandèmia.
En primer lloc, les Esventades, les bastoneres de Molins de Rei, van rebre aquest ajut per poder comprar el seu vestuari, mentre que els pressupostos de joves van finançar els tallers ‘Abelles de Molins de Rei’, destinats a divulgar els beneficis que comporta l’apicultura.
També van fer possible el Quinto de Nadal i la renovació del Pessebre Vivent que munta la Comissió de la Cavalcada de Reis i l’esplai MIB a la plaça de l’Església la nit de reis. Per altra banda, la jove molinenca Ariadna Blanco va finançar el seu curtmetratge Salmón Hartito, mentre que es va muntar la Urban Rap Battle, la primera batalla de galls de la Festa Major.
Per últim, i també durant les festes de Sant Miquel, els adolescents de la colla de Diables de l’Agrupa van comprar un aerògraf, tintes i plantilles per poder fer tatuatges temporals amb el logotip de l’entitat i les seves forques.
Una manera de desenvolupar el municipi
El govern municipal ha fet una crida a difondre aquesta iniciativa per poder rebre el màxim de propostes possibles, ja que ajuden a “desenvolupar el municipi” i fer-lo “més amable” segons ha valorat el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez. “Tant de bo la regidora vingui a demanar-nos més diners perquè hi ha molts projectes interessants”, ha conclòs.