Els participants d’El Joc de Molins de Rei ja poden respondre a la primera incògnita per començar a jugar. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones, diferents obsequis i rebrà la vara dels vencedors.

Torna el misteriós i hermètic joc de preguntes de Molins de Rei on la gràcia és no saber qui és la competència i com n’és de gran. L’Ateneu Mulei organitza la 12à edició d’El Joc de Molins de Rei que es desenvoluparà fins al 19 de juny amb una pregunta a respondre cada dia i una prova final celebrada diumenge vinent. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones, de diferents obsequis i tindrà l’honor de custodiar la vara dels guanyadors durant un any.
Els premis, però, no són el principal punt d’atracció de l’activitat, sinó el misteri que l’envolta i el progressiu augment de la dificultat de les preguntes plantejades. I és que no és un simple joc de trivial: algunes de les proves requereixen desplaçar-se a diferents punts del municipi o bé indagar en la història local.
Veure el que no veiem
“L’objectiu és que la gent surti i se n’adoni del que no veu cada dia. Que els faci ràbia tenir coses al davant dels ulls que mai veuen”, valora entusiasmat un dels seus organitzadors. Prefereix mantenir-se en l’anonimat per no trencar el misteri d’El Joc. Per exemple, un any van preguntar quantes plaques commemoratives de la Via Catalana es troben distribuïdes per la Carretera. Ni la organització sabia que hi havia una al polígon El Pla, just a la frontera amb Sant Feliu de Llobregat, però encara a Molins de Rei.
Abans de començar a obrir als ulls quan es va pel carrer, però, cal inscriure’s. Per fer-ho, només cal enviar al correu eljoc@mulei.cat amb la resposta a la primera pregunta ‘Quines són les tres bèsties de foc molinenques més grosses?’ abans de diumenge dia 12 a les 22 hores. Des de l’any passat, es pot participar per parelles, però l’organització demana no formar grups per no tenir avantatges respecte a la resta de jugadors.
Un cop enviada la resposta, els jugadors hauran d’esperar un missatge de l’organització, on els indicaran si la seva resposta és correcte o incorrecte i els enviaran la següent pregunta.

Aquesta qüestió pot semblar senzilla perquè part de la gràcia del joc és veure com es compliquen les proves a mesura que es va avançant. Així doncs, només aquells més implicats arribin a la gran final. La final consisteix en una mena de gimcana que requerirà seguir un conjunt de pistes que durà als participants fins a la carpa on s’instal·larà l’organització.
Les penalitzacions
De fet, per tal de “premiar aquells que es trenquen el cap” i surten a investigar les respostes a totes les preguntes, les persones que responguin incorrectament les preguntes seran penalitzades a la prova final. Si fallen una de les primeres tres qüestions, més senzilles, rebran les instruccions de la prova final 5 minuts més tard, mentre que si fallen la quatre, la cinc o la sis la tindran amb 15 minuts de retard i si fallen les tres últimes comptaran amb 30 minuts menys. Quedarà desqualificat aquell que en falli tres.
El guanyador oficial no es farà públic fins a la revetlla de Sant Joan, de manera que, un cop el primer concursant finalitzi la prova final, la comissió organitzativa plantarà un cartell anunciant a la resta de jugadors que ja no tenen opcions de vèncer. El dia de Sant Joan, s’atorgaran els premis i s’inclourà el nom del nou triomfador a la vara dels guanyadors, que la custodiarà fins a l’edició de l’any vinent. “És com la Champions”, comenten.
Els organitzadors animen a participar a tots els molinencs que vulguin “jugar i demostrar la seva vàlua” i els seus coneixements sobre el municipi, sigui històric, d’actualitat o simples curiositats.