Les llars d’infants tindran més alumnes per aula per fer front a l’augment de la demanda fruit de la gratuïtat d’I2. Ara per ara, 13 unitats familiars s’han quedat sense espai en els centres públics. El juny eren 56, segons dades de l’Ajuntament. S’han fet inversions per adaptar-se a les noves circumstàncies.
Després de l’anunci de gratuïtat per als usuaris de l’I2 per part de la Generalitat de Catalunya, un total de 56 famílies de Molins de Rei es van quedar sense plaça a les escoles bressol municipals, que van viure un augment de la demanda. Aquesta era la situació al mes de juny, quan la reivindicació de les famílies va arribar fins i tot al ple municipal.
Ara, amb l’inici del curs escolar, hi ha 13 famílies sense plaça a les escoles bressol municipal. Aquesta disminució dels afectats per la problemàtica s’ha produït després d’un augment de les ràtios dels equipaments. És a dir, hi haurà més infants per centre educatiu. Concretament, s’han augmentat en 24 les places. D’altra banda, hi ha famílies que han renunciat a la plaça. També s’han fet canvis en els grups d’I0 i I1 per, agrupant infants amb poca diferència d’edat, poder donar més servei. La matrícula viva, que són les persones que acaben canviant d’opció durant el curs, encara pot fer variar aquestes xifres.
“Es van plantejar propostes al Departament d’Educació de la Generalitat”, relata la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Esther Espinosa, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Però les van tirar enrere”, afegeix. Una d’elles, recorda Espinosa, era convertir alguns espais polivalents en aules com es va fer durant l’època de la covid. Finalment, s’ha apostat per l’augment de les ràtios “gràcies al diàleg intens amb la Generalitat i un esforç conjunt amb el Departament d’Educació”, segons valora l’alcalde, Xavi Paz, en una nota de premsa.
Inversió en les places i en professionals
La Generalitat de Catalunya costeja una part de la inversió que significa la gratuïtat d’I2, però no tota. Sota aquest concepte, l’Ajuntament ha hagut d’avançar 70.400 euros. D’altra banda, amb la intenció d’atendre l’augment d’infants, també s’han incrementat la xifra d’educadores a les escoles bressol municipal. Segons explica el consistori, hi ha dues educadores per aula.
A més, a la Traca i el Molí també hi ha una vetlladora destinada a atendre els infants amb necessitats educatives especials. Per últim, una persona de reforç que està fent les pràctiques de la formació dual del Cicle d’Educació Infantil treballarà en aquests dos centres i en el Rodó, segons relaten fonts municipals. Tot plegat, ha requerit una inversió de 92.934 euros costejats per les arques municipals.
Finalment, les escoles bressol municipals tenen 228 infants inscrits. Amb llista d’espera en les públiques, l’administració municipal recorda que les privades -evidentment més cares- sí que tenen vacants.
I per arribar a aquesta conclusió de que les llars d’infants tindran més alumnes per aula ? , ¿ De qué ha servit la creació de la Oficina de Escolarització , De res? ¿ No es podria haver previst abans a temps ? , El Sr. Alcade ( alies el montanya amunt de mocs) al seu programa dels dimecres “preguntes al alcalde” dele dia 14 a la Radio Municipal 91.2 , va dir : a Molins de Rei de forma crónica falta una llar d’infants i que un infant de I1 está mes avançat que un infant de I0 , y s’ha pasat alumnes de I1 a I0 per fer front a l’augment de la demanda fruit de la gratuïtat d’I2. i ara, 13 unitats familiars s’han quedat sense espai en els centres públics. El Ajuntament te unsa gastos de 120.000 € , i les families paguen 1/3
Inadmisible a un ajuntament com cal, que després de l’anunci de gratuïtat per als usuaris de l’I2 per part de la Generalitat de Catalunya, un total de 56 famílies de Molins de Rei es van quedar sense plaça a les escoles bressol municipals, i que tingui que erribar fins i tot al ple municipal.
Ara, amb l’inici del curs escolar,que ferant aquestes 13 famílies sense plaça a les escoles bressol municipal ? , . i Les famílies que paguen religiosaments els impostos han renunciat a la plaça ?
Un altre fallo, a part de el de sobrecost de les basures, de la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Esther Espinosa, Quant va fer declaracions a Viu Molins de Rei? . i l’alcalde, Xavi Paz, aon edita les notes de premsa? .Promeses i mes promeses de en les places i en professionals de la inepte Generalitat de Catalunya que sols costeja una part de la inversió que significa la gratuïtat d’I2, però no tota. En quins conceptes l’Ajuntament ha hagut d’avançar 70.400 euros ? . Aquestes dues educadores mes per aula, que les paga ?.
Amb quines tasques es gasten aquést 92.934 euros costejats per les arques municipals?
Conclusió , com sempre : les privades , evidentment més cares- sí que tenen vacants.
Està bé que s’informi, però, com tot mitjà de comunicació, hauríeu d’haver convidat a l’altra (i principal) part implicada en aquesta qüestió a dir la seva: les famílies.
L’ajuntament, quan es tracta d’assumir responsabilitats, sempre tira pilotes fora. La titularitat dels espais municipals és de l’ajuntament, i no del departament d’educació, per tant, espais com El Cargol podrien haver estat habilitats per donar resposta a totes aquestes famílies.