1.261 euros aniran destinats a aquesta entitat que lluita pels drets de les persones amb diversitat funcional. D’altra banda, ja han pogut reorganitzar l’hort adaptat que va ser vandalitzat.
Aquest diumenge s’ha celebrat una nova edició de les ‘migas lorquinas’ al barri del Canal. L’activitat, organitzada pel PSC de Molins de Rei, ha recaptat més de 1.200 euros que aniran destinats íntegrament a l’entitat Enreda’t, associació que treballa per millorar la vida de les persones amb discapacitat.
L’activitat ha aconseguit reunir més de 500 persones que han pogut gaudir aquest diumenge d’un bon plat de ‘migas’ i un ambient “festiu i alegre”, segons expliquen des d’Enreda’t. L’entitat valora de manera molt positiva l’activitat i asseguren estar molt contents del que s’ha aconseguit recaptar. “Nosaltres, com a entitat, estem molt contents per l’acollida que ha tingut aquest any l’activitat”, ha explicat Núria Gómez d’Enreda’t, i afegeix que han col·laborat en l’organització amb tasques com la de “tallar pa per a les ‘migas'”. Des de l’entitat asseguren que aquesta col·laboració “és molt important ja que nosaltres rebem un benefici monetari, però el més important es fer xarxa entre tots els col·lectius i les entitats”.
Les ‘migas lorquinas’ és una activitat que el PSC va heretar de l’agrupació Lorquina que va desaparèixer el 2015. L’entitat va cedir els estris de les ‘migas’ a l’Ajuntament i el PSC va adoptar una tradició que continua. “Vam haver de posar més taules de les que hi havia perquè va assistir molta gent”, diu Jessica Revestido, primera secretària del PSC. La jornada va comptar amb la col·laboració de diversos forns de pa del municipi i amb la Carnisseria Montse, l’Entxusca’t i l’associació Enreda’t va cedir lots per a la rifa.
Es torna a posar en marxa l’hort solidari
Després que un acte d’incivisme destrossés alguns horts municipals durant la Festa Major, l’associació Enreda’t a tornat a reobrir el seu hort solidari. El 12 d’octubre van començar a restaurar l’hort i ja el tenen enllestit. “Hem aprofitat algunes peces de la taula que van trencar per fer-ne una de nova i hem comprat material per tornar a posar-lo a punt”, explica Núria Gómez.
A més des d’Enreda’t asseguren que el treball de restauració ha estat molt satisfactori perquè han comptat amb la col·laboració de moltes persones de l’entitat. “El que va passar va ser un acte de vandalisme però si ho mirem des d’un punt de vista positiu, hem sabut donar-li la volta al problema i hem continuat tirant endavant el projecte”, ha afegit Gómez.