Les associacions han pogut tornar a gaudir de la Candelera per tenir contacte cara a cara amb els veïns i donar-se a conèixer. Però algunes lamenten que la ubicació, al costat del bar El Palau que va posar música en un volum alt, no era adequada.
Després d’una edició on no van estar presents presencialment, les entitats han tornat a la Candelera. Situades al carrer Pere Calders, han pogut mostrar el gran teixit associatiu del municipi. “Hi havia ganes de tornar a intercanviar aportacions i idees cara a cara amb la gent”, han expressat algunes d’elles a Viu Molins de Rei.
Durant tot el cap de setmana les entitats van poder fer la seva: els Matossers, que van fer mostra de castells; els Amics del Camell, que van exposar al carrer el Camell i el Petit Camell per tothom; o els Dimonis que van realitzar diversos sorteigs, entre moltes altres. Moltes han coincidit en el fet que “la fira d’enguany ha estat molt positiva ja que per fi, hem pogut recuperar la proximitat amb les persones”.
Problemes amb el soroll
Ara bé, no tot han estat flors i violes. La zona d’entitats, situada al carrer Pere Calders, ha estat acompanyada tot el cap de setmana per l’estand del bar El Palau. El famós bar molinenc ha estat venent gintònics al ritme de la música en un volum elevat, com de fet fa des de fa molts anys. La situació ha generat molèsties pel soroll a vàries entitats, sobretot aquelles més properes a la música, que un cop passat el cap de setmana consideren que el millor hauria estat ubicar-les en un altre lloc.
Enreda’t, associació destinada a atendre les persones amb discapacitat, ha explicat que tenir al costat un local amb la música tan alta dificulta la comunicació entre les persones i les entitats. “Nosaltres necessitem que a la zona on siguem no hi hagi soroll o música alta perquè necessitem parlar amb la gent. Necessitem intercanviar idees i escoltar, al final les entitats treballem per i amb la gent”, explica Núria Gómez.
“Per sort podem agrair a l’Ajuntament i Expogestió l’escolta i la implicació que han tingut quan els hi hem exposat el problema i esperem que per al proper any l’espai d’entitats sigui un espai de conversa i d’intercanvi d’idees, sense soroll de més”, diu Gómez, esperant que la pròxima Candelera l’organització ubiqui entitats com la seva en un espai més tranquil.
Associació ‘Stop Violències’ d’Andorra
Fins a Molins de Rei s’ha apropat l’associació ‘Stop Violències’ d’Andorra. El grup feminista de dones andorranes ha reclamat a la Candelera els drets de les dones al país dels Pirineus. A través de la reclamació del dret a l’avortament -que al principat no existeix- denunciaven que les persones “pugen a Andorra a gaudir del lleure i s’obliden dels drets que nosaltres allà no tenim”.
L’entitat a més explicava que moltes persones “diuen ser feministes i estar a favor dels drets de totes les dones” però un cop passen la frontera de Catalunya amb el país veí “s’obliden de nosaltres i obvien la falta dels nostres drets”. Aquestes dones han assistit a la Candelera per “conscienciar a la gent sobre el que ens passa” i per fer veure a la ciutadania la necessitat de solidaritat i recolzament dels drets de les dones andorranes.