L’eurodiputada i exconsellera de Junts per Catalunya va conversar sobre la situació política dels últims anys a Catalunya amb el rerefons de l’amnistia i la situació actual de la llengua catalana. L’acte, organitzat per l’ANC, va abarrotar la sala d’actes de la Federació Obrera.
Clara Ponsatí intervenint durant la presentació del llibre Molts i ningú // Viu Molins de Rei
El darrer divendres l’exconsellera d’Educació de la Generalitat, Clara Ponsatí, va presentar a Molins de Rei el seu nou llibre, Molts i ningú. Més d’un centenar de persones van omplir la sala de la Federació Obrera per escoltar la conversa entre Clara Ponsatí i el representant de l’agrupació local de l’ANC, Pere Casas.
Al llibre, Ponsatí fa un repàs a la seva trajectòria familiar i personal així com a l’etapa com a consellera d’Educació durant els mesos de setembre i octubre del 2017. Durant la conversa, Ponsatí va explicar com va viure el referèndum de l’u d’octubre: “El poble de Catalunya va sorprendre als lideratges polítics”. La consellera va recordar les reunions prèvies a la declaració d’independència i va criticar el paper dels partits polítics, “més pendents de veure qui guanyava les eleccions que de la independència”.
Ponsatí adverteix del “deteriorament evident” de la llengua catalana
Clara Ponsatí es va mostrar crítica amb les polítiques de pactes amb l’estat que s’han desenvolupat darrerament i va afirmar que “s’haurien d’haver fet les coses de manera diferent”. Tanmateix va tractar “el deteriorament evident” de la llengua catalana i va reivindicar que el català es pugui parlar al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu: “Dona visibilitat i reivindica la llengua, sí serveix”, va opinar.
Ponsatí va explicar que la seva situació actual amb les euroordres, que ha millorat gràcies a la reforma del Codi Penal tot i que segueix pendent d’un judici per presumpte delicte de desobediència que no comporta presó. A més, l’exconsellera va fer una anàlisi de la situació política actual i les negociacions per una possible amnistia. Després de la lectura d’alguns fragments del llibre i la conversa distesa amb Pere Casas, es va obrir un torn de preguntes on els assistents van preguntar a la consellera sobre diferents qüestions com la situació actual del procés, les negociacions amb l’estat o el seu exili.