La secció, destinada a infants a partir dels 6 anys, vol fomentar la cultura cinematogràfica i introduir als més petits al gènere a través de diferents activitats i projeccions que treballen aspectes com la confiança, la por o la creativitat.
Combinar terror amb infants sembla un còctel que, a priori, pot sobtar a més d’un. En canvi, des del TerrorMolins, porten anys donant-li la volta a la truita i demostrant que són capaços d’apropar el cinema de terror als més petits a través del Terrorkids, una secció del festival que combina diferents projeccions i activitats per aconseguir enganxar als nens i nenes a partir dels sis anys al món del cinema, potenciar la seva creativitat i fomentar la cohesió social.
En aquest sentit, la secció s’engloba en l’objectiu transversal del festival per oferir continguts de qualitat per a infants i famílies, principalment en format de curtmetratges i activitats. A més, compta també amb el projecte aula de terror, dirigida a l’àmbit educatiu dels infants i joves treballant l’art del cinema a les escoles i els instituts del municipi.
Enguany, la gal·la principal de la secció infantil, que és una jornada on es projecten curtmetratges per a infants, ha estat competitiva per primer cop. El jurat que va avaluar les projeccions va estar format per infants d’entre 6 i 12 anys i hi van participar un total d’11 curtmetratges que es van veure el passat diumenge 5 de novembre a La Peni. De fet, en finalitzar la visió de tots els curts, es van atorgar dos premis: per una banda, el premi a millor curtmetratge atorgat pel jurat jove i el premi del públic, atorgat pels assistents a la projecció. Així, el Premi del Jurat Jove al millor curtmetratge ha estat per Hector’s Hell House i el Premi del Públic Caca a la Butaca ha estat per At the Window.
Apropar als infants al cinema a través de les activitats
La secció del TerrorKids, però, va més enllà d’una sessió de projecció de films de terror. En aquest sentit, s’aposta per oferir diferents activitats als infants al voltant del cinema de terror. Durant els dies que ha durat el festival, els nens i nenes han pogut gaudir de diferents tallers a La Peni i a la biblioteca on han creat els seus propis personatges de cinema -treballant així l’autonoceixement i l’autorretrat-, han gravat la seva primera escena de cinema de terror -treballant la creativitat- o han pogut gaudir de la literatura més tenebrosa als tallers de lectura que es van dur a terme a la biblioteca.
De fet, la secció del TerrorKids ha englobat més de 10 activitats que s’han complementat amb l’Aula de Terror a les escoles, on durant els darrers 10 dies s’han fet tallers per fomentar la formació cinematogràfica de gènere als i les alumnes de primària i secundària.
Des de l’organització, Roger Sàbat assegura que aquesta aposta pel públic infantil es fa perquè els nens i nenes “puguin veure que també hi ha un espai per ells dintre del cinema de terror” i explica que el que es treballa amb els nens no és “el terror com a tal” sinó que s’aprofundeix més en el sentiment de la por. “A la literatura clàssica infantil podem trobar monstres o moments d’angoixa i això també és terror”, explica el president del festival, que afirma que aquesta és la introducció cap a aquest gènere. “Mostrem, a través d’una selecció de curts i activitats que la por és un sentiment i que és present tant al cinema clàssic com al cinema de gènere”, sentencia.