Els olis del pintor Sisco Renau es poden veure a l’espai de Cultura Híbrida de La Casa Urbana. Renau barreja en la seva obra paisatges naturals amb escenes rurals en què la natura pren protagonisme, fent servir una tècnica que desprèn un gran realisme.
La Casa Urbana és molt més que una associació que promou la dansa urbana. A banda de fer treballs transversals amb la salut mental, formant part del pla Ocell de Foc, l’entitat també és un espai de Cultura Híbrida. Això vol dir moltes coses, però una d’elles és que són un espai expositiu.
Després d’estrenar l’espai expositiu a l’octubre amb una mostra de fotografia de Juankydgr, ara és el torn dels olis sobre llenç de Sisco Renau. Qui la visiti, podrà contemplar unes pintures d’un gran realisme, i que mostren paisatges naturals, però també urbans. Ara bé, no es tracta de ciutats, si no de pobles, o detalls com cases d’entorns rurals. En aquests casos, la natura també té protagonisme, i acaba prenent força dominant les construccions humanes.
Sisco Renau és pintor autodidacta, i treballa a partir de fotografies. Això explica que, vistos de lluny, els seus quadres semblin fotos. A més, Renau, que viu a Aínsa (Aragó) és un artista multidisciplinari: a més de pintor, també és florista i té dues bandes de rock. El pòdcast “Cultura Híbrida” de La Casa Urbana explica la seva forma de treballar:
L’exposició es podrà veure a La Casa Urbana (C. Jacint Verdaguer, 100, Molins de Rei) de dilluns a divendres de 17 a 21:30, fins al 28 de febrer. L’entrada és lliure.
Nou espai de Cultura Híbrida
L’exposició s’emmarca en una iniciativa de La Casa Urbana de crear un espai de Cultura Híbrida. “Es tracta d’un espai on tenen cabuda tot tipus d’artistes de qualsevol art i disciplina”, afirma Sandra Renau, presidenta de l’associació La Casa Urbana. Ja siguin músics, pintors, ballarins, actors… és igual a què es dediquin, sempre i quan siguin creadors de cultura, seran benvinguts a l’espai Cultura Híbrida de La Casa Urbana. L’objectiu, explica Renau, és crear “sinergies amb artistes, i transformant la cultura de l’àmbit analògic al digital”.
Moisés Rojo, secretari de La Casa Urbana, ho defineix com “un espai de difusió i creació, en què conflueixen les arts tradicionals i les noves arts, i la transformació entre elles”. Per exemple, volen explorar com un quadre o una dansa es pot transformar en un producte digital: pot sorgir videodansa, un videojoc o un videomapping.
A nivell pràctic, cedeixen el local del carrer Jacint Verdaguer número 100 als artistes que vulguin exposar de forma gratuïta. El motiu: “creiem en la difusió i en donar visibilitat als artistes”, afirma Rojo. De fet, ja s’han trobat diversos artistes que s’ofereixen a exposar-hi la seva obra.