L’exposició està comissariada per la fotoperiodista Patricia Bobillo i es podrà visitar al CEM fins al 16 de novembre.
El Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM) acull aquesta setmana l’exposició ‘Fotoperiodistes: Mirades a les violències masclistes arreu del món’, una mostra de fotoperiodisme social que documenta la realitat de la violència masclista en diferents contextos globals. Organitzada per ERC Molins de Rei i comissariada per la fotògrafa Patricia Bobillo, aquesta exposició recull el treball de diverses fotògrafes que han capturat moments impactants per visibilitzar les múltiples formes de violència que pateixen les dones arreu del món.
L’exposició, que es pot visitar al CEM fins al 16 de novembre, s’engloba dins de la prgramació municipal del 25 de Novembre i ofereix una mirada profunda i reflexiva sobre la violència de gènere, des d’una perspectiva no només social, sinó també artística.
Denunciar diferents tipus de violències en vers les dones
A través de 10 fotografies, cada una creada per un fotoperiodista diferent, l’exposició documenta episodis de violència masclista en diversos contextos: des de l’avortament a la violència en temps de guerra, passant pels casaments forçosos. Cada imatge es complementa amb un text que narra la vivència de la dona o la situació retratada, aportant un toc personal i introspectiu que aprofundeix en el drama de la violència de gènere.
Malgrat els avenços en drets i seguretat en molts països, l’exposició denuncia que la violència contra les dones continua essent una greu xacra global que no desapareix. A més, amb aquesta mostra es vol reconèixer també la tasca de fotoperiodistes catalanes i espanyoles, sovint poc conegudes, com Núria López, Elena del Estal, Anna Surinyach o Sandra Balsells, que s’han dedicat a documentar aquestes realitats crues i necessàries per a la consciència col·lectiva.