Sota l’eslògan ‘A Molins la foguera l’encenem nosaltres’ al voltant d’unes 200 persones van marxar per dir prou a la violència masclista.
Un any més, el Moviment Feminista de Molins de Rei ha il·luminat els carrers del municipi en la nit del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència envers les Dones. La marxa ha donat el tret de sortida a la plaça de les Dones -oficialment plaça de la Creu- a les set del vespre i ha finalitzat enguany a la plaça de l’Estació.
Al voltant de 200 persones van respondre a la convocatòria del Moviment Feminista. Sota el lema ‘A Molins la foguera l’encenem nosaltres’, la marxa va iniciar-se puntualment a la plaça de la Creu i, cap a dos quarts de vuit, va enfilar els carrers del municipi. Durant el recorregut, es va anar llegint el manifest en diferents parades, combinant la llum de les torxes amb la denúncia col·lectiva.
Les diverses parades van tenir lloc a diferents punts de la localitat com les escales del Mercat, l’Ajuntament, el carrer Rubió i Ors, el barri del Canal, la plaça de la Bàscula, fins a arribar a l’estació. A cada punt, les dones de Molins Feminista van posar veu a les diferents reivindicacions del 25N, denunciant totes les formes de violència contra les dones, des de la física fins a les més invisibilitzades com la violència econòmica o vicària. Durant la parada davant l’Ajuntament, es va encendre una font de fum negre en homenatge a totes les víctimes de la violència masclista, un gest que va recordar la importància d’actuar davant aquesta xacra social.
Diferents consignes feministes
La marxa de torxes d’enguany ha transcorregut sota el lema ‘A Molins la foguera l’encenem nosaltres’. Al llarg de tota la manifestació, les dones i la resta d’assistents han corejat diverses consignes feministes, combinant-ne de clàssiques, com ‘Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar’, amb d’altres més originals com ‘La meva copa menstrual a la boca d’Abascal’. Des de Molins Feminista, han destacat que un dels objectius principals d’aquesta edició era precisament donar protagonisme a les consignes de bruixes durant tot el recorregut.
Com en la resta de concentracions del 25N a Catalunya i arreu de l’Estat, s’ha denunciat la violència masclista i les esgarrifoses xifres que any rere any es repeteixen. Aquest 2024, ja són 42 les dones assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles, incloent-hi l’última víctima: una menor de 15 anys assassinada el mateix 25N a Orihuela. A Catalunya, el balanç és igualment alarmant, amb 16 dones assassinades aquest any.