Molins Comerç llença una campanya per conscienciar sobre la situació actual del comerç local i evidenciar la falta de relleu generacional en alguns casos. L’objectiu és explicar històries reals de comerços familiars que han passat de pares a fills durant dècades i reflexionar sobre la continuitat d’aquests.

Garantir la continuïtat del comerç local és la principal meta que s’ha fixat Molins Comerç per aquest any. Amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre la situació actual del petit comerç, l’entitat ha impulsat la campanya ‘Què passa amb el relleu generacional?’, una iniciativa que posa de manifest la desaparició d’alguns comerços familiars a Molins de Rei.
En els darrers anys, nombrosos establiments de proximitat han hagut d’abaixar la persiana definitivament, una tendència que afecta no només el teixit comercial local, sinó també la vida i l’essència dels barris. Amb aquesta acció, Molins Comerç vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de donar suport al comerç de proximitat per garantir-ne la supervivència i preservar la seva vitalitat al municipi.
Segons Molins Comerç, la situació és especialment preocupant perquè es preveu que en els pròxims cinc o sis anys desapareguin moltes botigues de barri que han donat servei durant dècades. Aquesta davallada es deu, principalment, a la jubilació dels propietaris sense un relleu generacional clar, ja que molts negocis familiars no troben continuïtat en les noves generacions. Aquest fet no només suposa la pèrdua de botigues, sinó també d’un model de comerç que fomenta la proximitat, la confiança i la dinamització de la vida local.
Malgrat aquest escenari, la campanya vol ser un missatge d’esperança a tota la població. Des de l’associació remarquen que encara hi ha opcions per revertir aquesta situació i que alguns establiments han sabut adaptar-se als nous temps i captivar les següents generacions. Gràcies a la innovació, la diversificació i l’impuls de models de negoci atractius per a les noves generacions, algunes botigues han aconseguit renovar-se i garantir la seva continuïtat. Per això, Molins Comerç anima a la ciutadania a apostar pel comerç local i a donar suport a iniciatives que assegurin la seva supervivència.
Testimonis per conscienciar sobre la situació del comerç local
La campanya ‘Què passa amb el relleu generacional?’ es desenvoluparà a través del perfil d’instagram de Molins Comerç, on es compartiran diversos testimonis de comerciants amb una llarga trajectòria familiar. Durant les pròximes setmanes, aquests botiguers explicaran com han afrontat els canvis en el sector, com s’han adaptat a les noves demandes de consum i quin futur preveuen per als seus negocis. L’objectiu és donar visibilitat a la realitat dels comerços locals i sensibilitzar la població sobre la necessitat de preservar-los.
Els testimonis mostren dues realitats oposades. Per una banda, alguns establiments, com la drogueria Campajó, el Forn del Pont i la llibreria Amèlia, expliquen que, difícilment tindran continuïtat perquè la següent generació familiar no continuarà amb el negoci per diferents motius. D’altra banda, també es presenten negocis que sí que han aconseguit fer un relleu generacional amb èxit, com la llibreria Arola, Calçats Munné, la llibreria Barba, el centre dental Molins o la Carnisseria Cal David, on els descendents han decidit mantenir el negoci familiar i modernitzar-lo per adaptar-lo als nous temps.
Amb aquesta campanya, Molins Comerç, que està en procés de transformació per reforçar la seva marca, no només vol alertar de la possible desaparició de molts comerços locals, sinó també promoure el relleu generacional i garantir la seva supervivència. L’associació busca conscienciar la ciutadania sobre la importància de donar suport als establiments de proximitat perquè aquests no acabin desapareixent d’un municipi que compta amb una oferta comercial variada i de qualitat, i només amb el compromís de la ciutadania es podrà assegurar que el petit comerç continuï viu i amb futur.