El SEPC Molins de Rei fa una manifestació pels carrers del Centre Vila en contra de les retallades en educació de la Generalitat i l’atac al model d’escola lingüística del govern del PP. La jornada de vaga convocada pel mateix sindicat té un ampli seguiment al Lluís de Requesens i en menor mesura al Bernat el Ferrer.

El moviment estudiantil a Molins de Rei segueix guanyant força i organització després de liderar a nivell català el boicot a les proves de competències bàsiques. Aquest cop, coincidint amb la jornada de vaga educativa, una quarantena d’adolescents, la majoria membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Molins de Rei, s’han manifestat pels carrers del Centre Vila del municipi. Les consignes, clares: “No a les retallades de la Generalitat”, “no a la llei Wert” i “no a la mercantilització dels estudis universitaris que va començar amb el Pla Bolonia”, segons explica Joan Albert Fabra, membre del SEPC. Són els tres eixos que han mobilitzat als estudiants catalans durant els últims anys i que ho continuen fent davant una situació que no ha millorat.
Aquest cop els estudiants no han estat sols. Els han acompanyat diferents càrrecs electes de l’Ajuntament. Entre ells es trobava el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC). També hi havia regidors de la CUP Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei. Han començat la seva marxa des de la plaça de la Vila i durant aproximadament 30 minuts s’han fet escoltar amb megàfons i timbals.
Hores abans, un dels dos instituts públics molinencs, el Lluís de Requesens, havia fet una jornada de vaga amb un “99% de seguiment”, segons fonts del propi sindicat. A l’altra centre educatiu de secundària, l’institut Bernat el Ferrer, no es va fer vaga de manera tant majoritària. En el cas dels alumnes de Formació Professional va ser seguida pràcticament per la totalitat de l’alumnat però en canvi un grup d’estudiants de tercer i quart d’ESO tenia la intenció de fer-ho i no va poder. En declaracions a Viu Molins de Rei, el director d’aquest centre, Ramon Graells, ha explicat que segons les normes d’organització de l’institut per tal de convocar una vaga han de “comunicar-ho a direcció, demostrar que hi ha una convocatòria per part de sindicats, informar i fer votar a l’alumnat”. Aquest és el protocol que s’ha seguit sempre en aquest centre educatiu i, segons el seu director, en aquest cas els alumnes de tercer i quart d’ESO no el van complir i per això no es va poder fer vaga en aquests dos cursos.
Exit brutal….quina assistencia ? El carrer major ple ? Paralitzat el poble ? Gran majoria dels alumnes al carrer ? Podria donar dades de persones a la manifestacio per part dels periodistes del Viu !
Joan Miquel, a la notícia pots llegir la xifra d’assistents.
On ?
Al text de la notícia. A la segona frase del primer paràgraf.
Jo vaig veure la “manifestació” i sent molt generos no havien més de 30 persones… però be tenen tot el seu dret encara que sembla agosarat dir per part dels convocants que reflexa la majoria del sector educatiu…