La bèstia de foc de Molins de Rei apareixia un any més disfressat per celebrar el Carnestoltes, amb un ball que enguany es realitzava amb les tres parts tradicionals.
El diumenge acabava la gresca i la disbauxa del Carnaval 2020 amb el mític Ball del Camell. Tot plegat donava inici a la plaça de l’Ajuntament a les 7 de la tarda amb la concentració de barrets i mocadors, amb els Esparriots ballant al ritme de la batucada i empaitant als nens de Molins de Rei per tota la plaça. Poc després apareixia el sèquit reial amb la reina Carnestoltes XL, Esteve Vilapubilla i Tortell de Cabell d’Àngel i tota la resta del Comitè de l’Antifaç, que pujaven al balcó de l’Ajuntament per tenir una visió privilegiada de El Ball del Camell, que enguany s’executava dividit en tres parts amb la música en directe dels Grallers de Molins de Rei i els components de l’Esbart Dansaire i els Amics del Camell.
La primera part del ball era la de les màscares de l’aristocràcia, després els Esparriots ocupaven de nou la plaça per realitzar el ball del poble. I finalment apareixia el Camell, vestit de quadres, amb una barretina i una bota, per omplir de focs artificials la plaça Catalunya. En acabar el ball de la bèstia de foc de Molins, aquest començava el seu recorregut pels carrers del municipi amb l’Empaitaculs del Camell. Tothom qui volgués va poder córrer davant les seves espurnes, però també tenien la opció d’afegir-se a la rua del “desenfreno”, que encapçalava el sèquit reial en paral·lel al recorregut del Camell.
Finalment, en arribar a la plaça de l’Església totes dues rues es trobaven i arribava el moment del Samaniat, quan es donava el tradicional encontre dialèctic entre la reina Carnestoltes i el Camell, i que acabava, com és habitual, amb la crema de Sa Majestat. D’aquesta manera es deia un primer adéu a la primera reina de carn i ossos que ha tingut Molins de Rei, que ha protagonitzat moments únics en aquest Carnaval 2020. Les celebracions, però, seguiran fins dimecres. Podeu consultar aquí el programa per saber-ne més.
El Ball del Camell en imatges
Fotografíes de Guillemfotògrafs i María Samblás