Una processó fúnebre pel Centre Vila amb les cendres de Sa Majestat del Carnaval ha posat punt final a la disbauxa de la festa. La reina del Carnaval d’enguany ha deixat de testament “més obres i factures” per al poble.


Llàgrimes, plors i vestimenta de color negre. També orgull per la disbauxa viscuda durant el Carnaval i cares de satisfacció i alegria entre els organitzadors per l’entrega de Molins de Rei a la festa.
Així ha estat la processó fúnebre que aquest Dimecres de Cendra ha transportat les cendres de Sa Majestat XL després del seu regnat durant els quatre dies del Carnaval. Sota el nom de “Prufessó”, el recorregut ha fet una retrat costumista i carismàtic de les tradicionals processons virginals de Setmana Santa, amb pali, “mantilla” i ploraneres incloses. Tampoc hi han faltat els tradicionals aixecadors ni les sagetes, que un dels membres del seguici ha entonat en un moment de la marxa des d’un balcó del carrer Major.
El seguici ha sortit de La Gòtica al voltant de les sis de la tarda amb passos fúnebres com a banda sonora de la mà del col·lectiu MúsXXL. Des d’allà, ha enfilat pel carrer de Baix fins a la plaça del Mercat, on la comitiva s’ha aturat per fer un minut de silenci en memòria de Sa Majestat i per recordar la gresca viscuda a la plaça durant la Nit de la Bota de divendres.
Amb crits de “Visca la reina”, la marxa ha reprès el ritme fins a les escales del Mercat. Allà, el seguici s’ha aturat de nou per fer una petita pregària en honor a la reina: “Preguem pel seu antifaç”, ha dit el capellà de la comitiva mentre lloava les ganes de gresca de la difunta.
De fet, la marxa no ha estat gens trista i l’himne ‘És Carnaval i tot s’hi val’ ha anat ressonant en més d’una ocasió durant el seguici, fent embogir la comitiva. Tant que fins i tot el recipient amb forma de sardina que transportava les cendres de Sa Majestat s’ha desenganxat de la plataforma on era. Un moment que la comitiva i els assistents a la processó també han viscut amb humor.
Més “obres i factures” pel poble
L’última parada del seguici ha estat a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha procedit a llegir el testament de Sa Majestat amb les seves últimes voluntats. “Al seguici reial els deixo la meva residència d’estiu al Castell Ciuró i les meves accions a la fàbrica de teixits Samaranch”. Al secretari reial Esteve Vilapubilla també li ha tocat un pessic del pastís de les riqueses: la presidència del Molins de Rei Club de Futbol. També n’hi ha hagut per l’aristocràcia, que s’ha endut el control de les comportes del Canal de la Infanta.
En canvi, Sa Majestat ha deixat al poble “més obres i factures”, així com “la subscripció a un canal de pornografia amb la contrasenya XaviPaz69”, en referència a l’alcalde.
En aquest punt el seguici també ha viscut un dels moments més tristos: la retirada de la bandera del Carnaval del balcó del consistori. L’acció del Comitè de l’Antifaç ha arrencat “Ohh’s” entre el públic, que es resistia a donar la disbauxa d’aquests dies per acabada. Però, l’esperança ha revifat en sentir de nou l’himne del Carnaval.

Aplaudiments al Comitè de l’Antifaç
Els assistents també han dedicat un aplaudiment als organitzadors de la festa, el Comitè de l’Antifaç, que amb cares de cansament i satisfacció han agraït el gest. De fet, fan una valoració positiva de la festa d’enguany i celebren l’entrega del municipi a la disbauxa.
En declaracions a Viu Molins de Rei, un dels membres del comitè, Miquel Burgés, ha destacat les ganes de la ciutadania i ha confessat estar “molt sorprès per la resposta multitudinària de la gent i les entitats”.
De fet, la bona acceptació un any més de la festa anima el comitè a seguir recuperant la resta d’elements tradicionals de la celebració com, per exemple, la branca de l’aristocràcia. Tot plegat després d‘haver recuperat enguany la figura dels esparriots i d’haver fet un Carnaval amb la primera dona com a reina. “Dependrà del finançament que tinguem”, ha confessat Burgés, que espera que tant l’Ajuntament com la Diputació segueixin fent aportacions per mantenir viva la celebració.
Fotos: Roger Cuartielles