L’escriptor i col·leccionista d’art Antoni Gelonch és l’autor de Mirar el Renaixement, un llibre que aborda l’impacte del moviment en les diferents disciplines i que inclou algunes de les obres que s’exposaran al futur centre d’art i cultura del Renaixement.

Mentre la restauració del Palau de Requesens avança a poc a poc, es comença a desvelar quines seran les obres d’art que es podran visitar al futur centre d’art i cultura del Renaixement de Molins de Rei. Entre elles, es trobarà la col·lecció de gravats renaixentistes d’Antoni Gelonch i altres obres explicades al seu últim llibre, Mirar al Renaixement.
“El llibre parla de cinc renaixements diferents: l’artístic, l’arquitectònic, el científic, el literari i el musical“, ha definit l’autor durant la presentació de l’obra, realitzada aquest dimecres a la biblioteca El Molí.
Llicenciat en farmàcia i dret i apassionat de l’art, Gelonch va topar amb el municipi durant els contactes que està establint l’Ajuntament per omplir el futur centre cultural. “Ens vam conèixer el juliol del 2020. Gelonch és col·leccionista i proveïdor d’una obra importat de gravats del Renaixement. Poder tenir les millors obres és el que ens va posar en contacte”, ha explicat l’alcalde, Xavi Paz.

D’aquesta conversa per portar els seus gravats a Molins de Rei, va néixer la idea d’editar el llibre on el consistori figura com a col·laborador. “No només volem tenir un fons d’art important sinó explicar què és el Renaixement”, ha matisat el batlle.
L’experiència d’un apassionat de l’art
El llibre reflexiona sobre l’impacte que ha tingut el Renaixement en les diferents disciplines artístiques i en altres àmbits com la ciència i la religió. Segons Gelonch, el Renaixement és un “continu” que comença a prendre potència al voltant del segle XIII: “Tenim una gran fixació per les dates. A l’edat mitjana ja hi havia microrenaixements. La història és la llera d’un riu on aboquen diversos afluents, el Renaixement és només un”.
A banda de ser el director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, l’autor del llibre és acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, president dels Cercles del Museu d’Història de Barcelona i del Museu Frederic Marès de Barcelona i membre de la Junta de Govern del Consorci del Gran Teatre del Liceu.