En els últims mesos s’ha modernitzat el servei de teleassistència per fer-lo “proactiu” i detectar situacions de risc. Per altra banda, la Diputació utilitzarà el consistori com a prova pilot per una reorganització dels serveis socials.
L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona volen universalitzar el servei de teleassistència a tots els molinencs majors de 80 anys que el desitgin. Així ho han anunciat l’alcalde, Xavi Paz; i la presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, Lluïsa Moret, en una roda de premsa abans d’una reunió entre les dues administracions.
De fet, la Diputació està modernitzant aquest servei perquè vagi més enllà d’una alarma en cas que l’usuari, per exemple, caigui. “Cada cop és més tecnològic, ja no només és un servei reactiu. Incorporarem aquestes tecnologies per fer un model proactiu que detecti futures situacions de risc abans que es produeixin”, ha assegurat Moret. A més, ha insistit a dir que l’objectiu principal d’aquest servei és “allargar l’estada de les persones al seu domicili particular i viure en entorns segurs”.
Per altra banda, el servei està derivant cap a un “suport emocional”, sobretot enter aquelles persones grans que viuen soles: “Des del covid hem realitzat unes 5 milions de trucades a persones en situació de solitud no desitjada”, ha dit la també alcaldessa de Sant Boi de Llobregat.
400.000 euros anuals en polítiques socials
El servei de teleassistència és una de les principals accions de l’administració provincial dirigida als municipis en matèria de polítiques socials. En aquest sentit, la Diputació aporta al voltant de 400.000 euros anuals als comptes de Molins de Rei perquè l’Ajuntament apliqui polítiques en aquest àmbit.
En una altra col·laboració entre les administracions, Paz i Moret han anunciat que Molins de Rei servirà com a prova pilot per un nou servei de la Diputació destinat a reorganitzar els serveis socials municipals. “Amb l’augment de demandes estan desbordats. Crearem diferents equips per alliberar temps dels professionals perquè es puguin dedicar a acompanyar i garantir l’autonomia de les persones”, ha dit Moret.
Durant la visita, la Diputació ha vinculat els diferents plans municipals en matèria social amb la seva institució, sobretot el pla de gent gran. Per altra banda, ha lloat la tasca i l’estructura tècnica de la regidoria de Discapacitats destacant la necessitat de “tractar i fer sentir a les persones amb altres capacitats com a ciutadans de ple dret”.
Més comentat 1