L’exposició Terror The Musical acull portades de musicals coneguts versionades en forma de còmic de terror. Un recull d’obres que han elaborat els alumnes de l’Escola Joso d’arts visuals i que marca el tret de sortida de la 41a edició del Festival de Cinema de Terror.

Música i terror van de bracet al 41è Festival de Cinema de Terror i també a l’exposició Terror The Musical, que ha obert les portes d’aquesta nova edició. Una mostra protagonitzada per l’art del còmic, que ha donat forma a una reinterpretació terrorífica de musicals que han marcat la història del cinema. Ha estat a la sala Ca n’Ametller on s’han reunit una vintena d’obres dels alumnes de tercer d’il·lustració de l’Escola Joso de còmic i arts visuals de Barcelona.
Obres on apareixen esquelets subjectant paraigües en referència a l’entranyable Mary Poppins o la silueta d’una bèstia tenebrosa que protagonitza la portada del musical Dirty Dancing són algunes de les peces d’una mostra “que presenta moltes lectures”, així ho explica el cap d’estudis de l’Escola Joso de Barcelona, Josep Maria Poll, que convida a “visitar aprofundint en els detalls”. “És un joc estètic i gràfic”, ha afegit a la inauguració de l’exposició que marca el tret de sortida al festival.

Les obres s’exposaven anteriorment a comerços
La simbiosi entre el festival de terror i l’escola de còmic i arts visuals “és una relació que ve de lluny”, aclareix Glòria Massana, organitzadora del festival. Ja fa més de tres anys que els alumnes elaboren obres inspirades en el leitmotiv corresponent, però el que canvia en aquesta edició és que en lloc d’estar exposades als comerços molinencs, es concentren totes en la sala d’exposicions a Ca n’Ametller: “Aquestes obres causaven una gran sensació i hem cregut que es mereixien estar en una exposició formal”, detalla Massana.
El director del festival, Javi Rueda, ha aprofitat l’exposició per presentar el fanzín que acompanyarà l’edició, creat a partir de reflexions de més de 20 persones amb interessos culturals diversos: “Sempre ens hem preocupat per buscar espais que no només siguin per gaudir sinó també per reflexionar”. Un contingut que enguany s’ofereix en línia de forma gratuïta “per fer la cultura el més accessible possible”.


