La 41a edició del Terror Molins comença aquest dijous i s’allargarà fins al 13 de novembre. Igual que l’any passat, el festival compta amb una edició híbrida on es projectaran un total de 137 films i s’oferirà un ampli ventall d’activitats.
El Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei arrenca la seva 41a edició aquest dijous amb la versió online que s’estendrà fins al 13 de novembre. La seu virtual del festival torna a ser la plataforma Filmin, on es projectaran un total de 33 films en exclusiva.
El Terror Molins torna carregat de films terrorífics i aquest any mostra el seu vessant més musical dedicant l’edició als musicals de terror.“L’edició d’aquest any la volíem fer molt festiva i creiem que la temàtica dels musicals de terror ens permet interactuar més amb el públic, cantar i ballar molt”, ha explicat Javier Rueda, director del Terror Molins.
La vessant presencial del festival donarà el tret de sortida el 4 de novembre amb la projecció del film ‘Mad Heidi’, un llargmetratge que barreja el terror i la comèdia on Heidi, una muntanyesa suïssa, és segrestada i ha de lluitar en una guerra contra una maquinària d’odi alimentada amb formatge. Una comèdia sagnant, divertida i desvergonyida que inaugurarà l’edició més musical del Terror Molins. El festival es tancarà el 13 de novembre amb la secció ’12 hores’, que és una marató on es projectaran cinc pel·lícules d’estrena i que acabarà amb una sorpresa final.
Més de 130 films i un ampli ventall d’activitats
L’edició d’enguany del festival compta amb un total de 137 films programats -74 curtmetratges i 63 llargmetratges-, dels quals 33 es podran visualitzar a través de Filmin i 104 de manera presencial. A més, el Terror Molins mostrarà un total de 61 ‘premieres’ amb sis projeccions d’estrena mundial, una internacional, set en l’àmbit europeu, 38 nacionals i nou d’estrena a Catalunya. Com a novetat d’aquest any, el festival inaugura una jornada dedicada al cinema en català, l’anomenada secció ‘Ç Trencada’ que comptarà amb el seu propi premi.
El festival, com cada any, torna amb més de 30 d’activitats programades per a tots els públics com xerrades, tallers, el TerrorKids -que aquest any col·labora amb el Club Súper 3-, el ‘Molins Horror Games’ o el concurs de microrrelats. També comptaran amb dos projectes que s’estendran més enllà del festival, que són ‘l’Aula del Terror’, que engloba diferents activitats educatives per a tots els públics, i el ‘Gènere al gènere’, una proposta per reflexionar sobre el gènere i fer un festival més crític i inclusiu. “Volem estendre aquestes activitats més enllà del festival perquè creiem que cal posar l’accent no només en allò que es projecta, sinó també en la part més pedagògica, crítica i inclusiva per la societat”, ha explicat Glòria Massana, membre de l’equip directiu.
Col·laboració internacional
El Terror Molins torna un any més a posar el focus en la col·laboració internacional. Enguany, es podrà gaudir de la segona edició del Fòrum de Coproducció de Projectes de Terror i Fantàstic Argentina-Espanya, on es projectaran un total de 10 films dels quals cinc són projectes espanyols i cinc argentins. A més es celebrarà una trobada de productores espanyoles i argentines al Teatre del Foment. També es durà a terme la selecció MotelX, una sessió especial de curtmetratges portuguesos seleccionats al Festival MotelX de Lisboa.
Des de l’Ajuntament asseguren que el Terror Molins cada any fa una passa endavant i es posiciona més enllà del municipi i del país. “Aquest és un festival que s’ha anat adaptant al llarg del temps i que cada any aporta més qualitat. És un esdeveniment que va més enllà del municipi i cal sentir-se orgullós”, ha matisat l’alcalde Xavi Paz.