L’avaluació tècnica duta a terme en el pla director de l’arbrat ha sentenciat a mort diversos exemplars que aparentment estaven bé per evitar que puguin caure i fer mal a algú. Unes moreres també seran retirades perquè la plaga de l’escarabat vespa ha acabat amb elles tot i el tractament amb químics per evitar-ho.

L’Ajuntament de Molins de Rei està aprofitant les setmanes més tranquil·les de l’any per tallar diversos arbres que són considerats un risc per la seguretat ciutadana pel seu mal estat. Els primers sis arbres eliminats han estat dels carrers Amadeu Vives, General Castaños, Narcís Monturiol i Estefania de Requesens. A aquests s’afegiran una vintena més situats als carrers Joan Maragall, Rubió i Ors, Anna Canalies, la plaça de la Pau i l’interior de l’escola Estel.
“Encara que la tala és la darrera opció que els serveis municipals contemplen en la gestió de l’arbrat existent, hi ha raons que justifiquen aquesta acció, prioritzant sempre la seguretat de les persones a la via pública”, defensen fonts municipals. D’aquesta manera es vol evitar que es produeixi un fet luctuós com el d’aquesta setmana al Raval de Barcelona, on ha mort una jove en caure-li una palmera a sobre. Els arbres talats es reposaran tan aviat com sigui possible, encara que la situació de sequera dificulta la plantació de nous exemplars.
L’escarabat vespa acaba amb les moreres
D’altra banda, s’han detectat diverses moreres afectades per la plaga de l’escarabat vespa. Encara que han estat tractades químicament durant els últims mesos, és possible que no totes es puguin salvar i també s’hauran de retirar, encara que en aquest cas l’Ajuntament no precisa la seva ubicació. Les moreres (Morus alba) són la sisena espècie més freqüent a Molins de Rei, amb especial presència al costat de carrers amb important pas de vehicles. A més de les moreres, les acàcies de tres punxes, els til·lers i les jacarandes són els tipus d’arbres que més exemplars tenen en mal estat.
La retirada d’aquests exemplars és la primera acció visible del Pla Director de l’Arbrat, aprovat pel ple municipal l’any passat. En aquest document es va posar de manifest que a Molins de Rei hi havia un 4,7% d’arbres a la via pública que havien de ser substituïts perquè estaven en mal estat o perquè patien malalties irreversibles. Fonts municipals consideren que “es tracta d’una dada que entra dins de la normalitat donades les darreres situacions climàtiques amb anys calorosos i sequera”.
Curiós! Després de les palmeres de BCN?
¿ Y cuando cortarán el arbol delante de la puerta del CAP? , ¿ Hasta que arranque más baldosas de la acera y haya mas tropezones de la gente? , ¿ Quien vigila y se preocupa por el bienestar de la ciudadania en Molins de Rei ? , ¿ Nadie, solo cobrar y reirse en la boca?