L’escola de dansa urbana es va alçar guanyadora de la final local de la primera edició del concurs de talents celebrada al teatre del Foment i representarà al municipi a la gran final de Catalunya. La performance que van presentar volia transmetre un missatge d’autosuperació davant les inseguretats.
L’escola de dansa molinenca, La Casa Urbana, es va proclamar campiona local de la primera edició del concurs de talents Boom Talent celebrat el passat 4 de novembre al teatre del Foment. El concurs, que s’estén arreu del territori català, visita cada setmana un municipi de Catalunya cercant el talent amagat que es troba en les poblacions.
A Molins de Rei, el Boom Talent es va celebrar al teatre del Foment que va acollir dues gales: per una banda, el càsting, que es va celebrar el passat 22 d’octubre, i la gala final, on van participar tots aquells talents -com còmics, músics o acròbates- que van superar el càsting. L’escola de dansa La Casa Urbana es va alçar com a guanyadora de Molins de Rei i representarà al municipi a la gran final de Catalunya on competirà amb la resta de guanyadors de les altres poblacions.
Donar un missatge contra les inseguretats
La performance amb la qual La Casa Urbana es va guanyar el pas cap a la gran final del Boom Talent, es va inspirar en el videoclip de ‘Galvanize’ del duo britànic The Chemical Brothers, on precisament els ballarins i intèrprets porten les cares pintades. En aquest sentit, la directora de l’escola, Sandra Renau, explica que el fet de pintar les cares als ballarins “volia donar un missatge davant les inseguretats, la por a ser jutjat o a afrontar adversitats”. De fet, subratllen que el maquillatge és una màscara que “protegeix la identitat personal” davant les pors.
L’espectacle que van oferir, a més, combinava diferents estils urbans com el break, el locking, el popping o el Hip Hop, fet que, segons expliquen mostra les diferents expressions artístiques de la dansa urbana que a ells, com ballarins, “ens fan sentir lliures”. En aquesta mateixa línia, l’actuació volia transmetre al públic un missatge d’alliberament i mostrar que el ball “ens permet alliberar emocions i, sobretot, creure en nosaltres mateixos”.
¿Es lo mismo que Cultura Hibrida ?