El Carnaval reivindica que les dones tornen a agafar les regnes de la festa amb la reina Carnestoltes com a protagonista.
La plaça de l’Ajuntament s’ha vestit de dol per vetllar al rei Carnestoltes XLIII que va morir la nit de dimecres. La sala d’exposicions de Ca n’Ametller s’ha convertit en una sala de vetlla improvisada i al balcó de l’edifici consistorial ha lluït un llaç negre en mostra de condol, ja que no s’esperava que Sa Majestat morís abans de començar el Carnaval. Durant la tarda, la incògnita de com seria la festa començava a posar neguitosos als assistents, ja que no es pot concebre un Carnaval sense rei, però, finalment, ha arribat el Sèquit Reial per apujar els ànims i començar a encaminar el que finalment ha estat la gran estrena de la festa.
Després de l’arribada del Sèquit Reial, el taüt amb les restes mortals de Sa Majestat s’ha traslladat a la plaça de l’Església per donar pas al funeral. Ha estat en aquest moment quan tot ha fet un gir de 180 graus i ha aparegut, de dintre del taüt la nova Reina Carnestoltes Quaranta-tresena. Ha estat en aquest moment, quan la vampírica reina, juntament amb el Sèquit Reial i Esteve Vilapubilla, han aconseguit animar i posar a to a tots els assistents de la plaça, que estava plena de gom a gom.
Un espectacle transgressor
Amb l’arribada de la reina Carnestoltes enguany el Carnaval celebra que les dones tornen a agafar les regnes de la festa. Durant la lectura del pregó, Esteve Vilapubilla, ha fet un repàs sobre la situació social i política a Molins de Rei, on s’ha fet una crítica a aspectes com el bosc urbà de la plaça U d’Octubre, la problemàtica de l’aigua als barris de muntanya o el pavelló de la Mariona.
Amb l’espectacle-funeral de l’Arribo i la lectura del pregó, ha arribat el Carnaval un any més a Molins de Rei. Una edició que el Comitè de l’Antifaç va batejar com la de la consolidació del nou carnaval i que, de moment, han tornat a aconseguir traslladar aquest missatge transgressor que plasmen en cada edició al cartell.