La regidora d’Enlaira ha dit que el residu mínim és un bon sistema però que s’ha estancat perquè no s’ha potenciat en els darrers mandats. També ha apuntat que el servei de recollida de residus no està complint les expectatives dels ciutadans.
Molins de Rei fa temps que no avança en matèria de reciclatge, tal com reflecteixen les darreres dades publicades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Malgrat ser pioner en la implementació del model de residu mínim, el municipi ha estat estancat en la recollida selectiva de residus, tal com es pot veure en l’anàlisi elaborada per Viu Molins de Rei sobre la seva evolució des de l’any 2000. Pel que fa a aquest tema, s’ha de destacar que la taxa de recollida selectiva al municipi es va situar en un 48,5% l’any 2023, una dada que deixa Molins de Rei molt per sota de l’objectiu europeu del 55%, fixat per al 2025.
Després de la reacció del regidor de Medi Ambient, Lucas Ferro, i l’alcalde, Xavi Paz, a aquesta qüestió, els partits de l’oposició també s’han sumat a donar el seu punt de vista respecte a la situació de la separació de residus. En aquesta ocasió ha estat la portaveu del grup municipal d’Enlaira Molins, Txell Galobart, qui ha afirmat a Viu Molins de Rei que des del grup aposten per “potenciar i revitalitzar el model del residu mínim al municipi”, ja que consideren que “és un bon model que sempre ha tinguit molt bona acollida”.
En aquest sentit, Galobart ha afirmat que el sistema del residu mínim s’ha vist estancat, entre altres, per aquesta manca de promoció. Ha recalcat, per tant, que és important potenciar el model i ha recriminat al govern que “ja des del mandat anterior no es fan campanyes per impulsar a les persones a reciclar” i tampoc per promoure la recollida selectiva amb el model de residu mínim que hi ha implantat a Molins de Rei.
El servei de recollida no esta complint les expectatives
La portaveu del grup, Txell Galobart, ha volgut també apuntar al fet que no tot és el canvi del model de reciclatge per millorar la recollida selectiva, sinó que també ha apuntat a la importància de tenir un servei de recollida eficient per així poder demanar més responsabilitat en el reciclatge als ciutadans. De fet, cal que recordar que fins poc, el servei havia generat nombrosos inconvenients a causa de la gestió de l’empresa ASCAN-GEASER. Ara, des del mes de març d’aquest any, el servei va passar a ser gestionat per Molivers. En aquest aspecte, ha apuntat a l’empresa municipal, afirmant que “no està complint les expectatives dels ciutadans” i considera que abans de plantejar altres models de recollida, “caldria aclarir la situació actual i millorar el servei existent”.
Des d’Enlaira, de fet apunten que el sistema de recollida del residu mínim ha estat sempre ben acollit a Molins de Rei, però actualment el municipi es troba en un moment d’incertesa pel que fa al futur del sistema. Segons explica, caldria replantejar si apostar per continuar amb “el model actual de Molivers” o buscar una nova licitació amb una empresa privada. En aquest aspecte, ha lamentat el possible canvi de model de recollida de residus ja que, segons diu, “sempre ha estat ben acollit al municipi” i ha apuntat que això respón també a “interessos i pressions per part de l’AMB amb la introducció del contenidor groc”.
Desafortunadament , dubto molt que la ciutadania de Molins de Rei tingui facilitat i sàpiga manejar un ordinador PC per llegir i molt menys commentar aquesta critica-opinió, sense poposar res, d’en Galobart
També es penós, que l’oposició actual a Molins de Rei ,ERC, Ara , Enlaira-Serra, hi hagin personatges que viuen fora del municipi o que han viscut fora de Molins de Rei, i no saben del historic ni de la indiosincràcia d’aquest poble. Una mostra palpable es l’escassetat de comentaris que reben les nocicies u opinions al Viu Molins , del que no en sabem l’audiéncia , com tampoc en sabem de la Radio Municipal FM 91.2 que depend el 100% dels nostres impostos, i l’oposició es incapaç de fer una moció per que l’empresa que s’hi dedica al tema de audiéncies JB , o EGM Estudio General de Medios , que utilitzen la vía telefónica i con preguntas bastante genéricas. Se cuestiona sobre las horas en que se escucha la radio, los aparatos utilizados, los programas o presentadores que siguen, etc , etc, . i axis “qui dies passa anys empeny” , i segueixen cobrant els 400 € / ple. i que no falti.
Tots sabem que Molins de Rei fa temps que no avança en moltes coses , i molt menys en matèria de reciclatge, malgrat que Molins de Rei van ser pioners en la implementació del model de residu mínim, la seva població no sap en que consisteix , que separa els residus en quatre fraccions (envasos de vidre, paper-cartró, orgànica i inorgànicaenvasos). Aquest és un model diferent del de la resta de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, i que van optat per separar en cinc fraccions. Municipis amb Residu Mínim: Castellbisbal, Molins de Rei, Torrelles de Llobregat, Corbera de Llobregat i el Papiol. i la planta de tractament està a Torrelles
i que deixa Molins de Rei molt per sota de l’objectiu europeu del 55%, fixat per al 2025.
La ciutadania deconeix les reaccións del regidor de Medi Ambient, Silvano-Lucas Ferro Soler , i l’alcalde, Xavi Paz Penche , a aquesta qüestió, i desconeix l’opinió dels partits de l’oposició sobre el seu punt de vista respecte a la situació de la separació de residus. El portaveu del grup municipal d’Enlaira Molins – Serra , no diu res de res, excepte la pura parauleria i cantarella politica de sempre de “potenciar” i “revitalitzar el model” del residu mínim al municipi, Com es fa aixó ? , sols amb parauleria i xerrameca ? , Per qué el residu mínim s’ha estancat ? , Que fa la gran Barcelona ? , Quin pot ser el canvi del model de reciclatge per millorar la recollida ? , Com es consegueix tenir un servei de recollida eficient ? , Molins de Rei està de pega !! , la gestió de l’empresa ASCAN-GEASER deplorable la seva adjudicació i ara , depresa i corrent, el servei va passar a ser gestionat per Molinsinvers i “no està complint les expectatives dels ciutadans ? , en qué ? , Prou de anar enrrededra com els crancs , S’ha de fer el que fa el Gran-Barcelona i s’ha de plantejar altres models de recollida, amb containers sesse rodes i amb camions de recollida lateral . Actualment el municipi es troba en un moment d’incertesa pel que fa al futur del sistema. “el model actual de Molivers” es un parxe mes del PSC , s’ha de fer , avans possible, una nova licitació amb una empresa privada i de prestigi i adoptar el que diu l’AMB , la introducció del contenidor groc.
Els partits politics de l’oposició no es guanyen el que ens costen…