Els serveis socials de l’Ajuntament de Molins de Rei han realitzat una campanya per detectar possibles situacions de risc entre la gent gran que viu sola. S’ha visitat a 176 persones de més de 80 anys que viuen soles i no utilitzen cap servei d’atenció domiciliària.

Intentar prevenir situacions de risc i d’aïllament social entre les persones que tenen més de 80 anys i viuen soles a Molins de Rei sense cap servei d’assistència al domicili. Aquest era l’objectiu que es proposava la nova campanya que han dut a terme els serveis socials de l’ajuntament durant els mesos de juny i juliol. Per fer-ho, s’han posat en contacte personalment amb un total de 176 persones que es troben en aquesta situació, per conèixer les necessitats de cadascú i comprovar la qualitat de vida de la gent gran.
Cap de les persones que han estat subjectes d’aquesta campanya comptava amb els serveis que s’ofereixen a aquest col·lectiu, ja sigui el servei de teleassistència, el servei de treballadora familiar o servei de neteja. A través de les entrevistes personalitzades al municipi, els agents de serveis socials municipals han visitat a aquestes persones acompanyats d’un cuidador o familiar per conèixer la intensitat de cada cas i, si s’escau, donar-los resposta.
D’aquesta manera, s’ha pogut corregir la possible dependència en els casos en els que ha estat necessari, i s’ha donat informació als familiars i usuaris, dels recursos dels que poden disposar, a més de recordar informació de contacte per qualsevol necessitat. Informació genèrica com els telèfons de la Guàrdia Urbana, el Centre d’Atenció Primària (CAP) i l’Oficina d’Atenció Ciutadana s’ha entregat en una carpeta a cada un dels domicilis sotmesos a aquesta “revisió”.
Aquesta mesura, que s’ha desenvolupat des dels Serveis Socials municipals, s’emmarca en el programa “Els serveis socials més a prop” i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la gestió de la Fundació Desenvolupament Comunitari. Més enllà d’atendre immediatament casos urgents, els resultats del programa serviran per planificar i executar futures actuacions enfocades a millorar l’autonomia de la gent gran.